Свързани новини

05.12.2008 09:38

Експерти проверят парното за нарушения

Видян 1351 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„По делото срещу „Топлофикация-София“, заведено от Федерацията на потребителите, Софийският районен съд назначи две експертизи – финансово-счетоводна и техническа. Те трябва да бъдат направени до 12 февруари 2009 г.“, каза за 19` шефът на федерацията Павел Кърлев.


Исканията са - първо да бъдат върнати парите за топлоразпределителите, монтирани в домовете, след като се знаеше, че те не отговарят на условията за отоплителните системи, в които могат да се вграждат. Това се доказва с  евронорма 834. Другият иск е за парите, събирани за таксите за отчитане. Третият е за надвзетите от потребителите суми за топлинна енергия в сметките от месец октомври 2002 г., когато беше въведено дяловото разпределение, до април 2006 г., когато завърши четвъртият сезон”, обясни Кърлев. „За това експертите трябва да се произнесат до 12 февруари, след което ще чакаме решението на съда“, допълни той.


Междувременно стана ясно, че правителството увеличи с 400 млн. лв. капиталът на Българския енергиен холдинг. Държавата безвъзмездно ще придобие близо 63 000 000 поименни акции от „Топлофикация“- София и по този начин ще стане стопроцентов собственик на дружеството. Отделените пари ще бъдат отпуснати от бюджета на енергийното министерство и с тях холдингът ще закупи акциите на „Топлофикация“.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Диня и жена не се избират. Това си е чист късмет!

към хороскоп хороскоп

близнаци