Свързани новини

18.10.2021 15:33

Енергийната криза е в наследството от ГЕРБ: Радев

Видян 767 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

„Да не се политизира въпросът с високите цени на тока за бизнеса”,  призова на кръгла маса в резиденция Бояна президентът Румен Радев. На нея присъстваха освен премиерът и ресорният министър на енергетиката, така и шефовете на БЕХ и КЕВР, на редица държавни енергийни дружества, синдикати и кметове.


„Този въпрос го политизират хората, по време на чието управление не бе направено нищо. Говориха едно пред работниците в мините и ТЕЦ-овете, а направиха съвсем друго. Не приеха навреме механизма за капацитет, като за разлика от Полша, която след 2025 г. ще получава подкрепа за своите централи, ние няма да получим, понеже си я договори. Провалиха се в приемането на плана Енергетика-климат, в края на 2020 г. приеха една псевдолиберализация",  изброи държавният глава по адрес на бившите управляващи.


Малко преди това  на пресконференция темата за високата цена на тока бе подхваната от бившия премиер Бойко Борисов, който обвини Радев в лъжа, като по думите му във внесения план за възстановяване било записано, че не от 2038 г., а още от 2026 г. всички въглищни централи щели да затворят.


От своя страна Радев отрече това, като заяви, че ще се инвестира в технологии, улавящи вредните газове от централите. Паралелно с работата на ТЕЦ-овете държавата  ще инвестира в нови модерни технологии за производство на ток. Той подчерта за пореден път, че настоява Маришкият басейн да остане енергийното сърце на България.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Тихомир Томов 18.10.2021 15:43

    Да не се политизира, че ГЕРБ засега са единствено виновни, но утре ? !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева