Свързани новини

05.10.2016 12:37

ЕС обеща 1,2 млрд. евро в помощ на Афганистан

Видян 1658 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

1,2 милиарда евро обещава ЕС в помощ на Афганистан, обяви на международна конференция в Брюксел върховният представител по външната политика Федерика Могерини. Тя отрече да има пряка връзка между миграцията и помощта за развитие, предаде БНР.

Няма условия, няма връзка. Причината за присъствието на международната общност днес тук е да подкрепи Афганистан в името на неговия народ и в името на регионалната и международна сигурност.



Германският първи дипломат Франк-Валтер Щайнмайер обаче заяви:



Ще кажа на афганистанските представители, че тази помощ не е безусловна. Очакваме от Афганистан да изпълни задълженията си за спазване човешките права, борба с корупцията и повече единство на правителството отколкото досега. Накрая, очакваме сътрудничество по проблема с миграцията. Естествено и ние трябва да съдействаме за създаване на условия на младото афганистанско поколение да просперира в бъдеще в собствената си родина.


Без сигурност не може да има трайно развитие в Афганистан, предупреди генералният секретар на НАТО Йенс Столтенберг на влизане за Международната конференция на високо равнище под домакинството на ЕС в Брюксел. Алиасът ще продължи да поддържа около 13 хиляди военни в страната и да финансира афганистанската армия и сили за сигурност до 2020 г:



Приветствам усилията на ЕС и други за по-тясно сътрудничество с Афганистан за връщане на бежанците. Колкото по-успешно ние допринасяме за сигурността, толкова по-лесно ще се премахнат първопричините за миграционната и бежанска криза. Затова има тясна връзка между действията на ЕС и НАТО в Афганистан. Нека припомня, че причината за натовското присъствие в Афганистан е борбата с международния тероризъм. Целта е да попречим страната отново да стане убежище на международни терористи. Ето защо е важно да подсилим афганистанските служби за сигурност и те сами да се бият с талибаните, "Ал Кайда" и други терористични организации.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак