16.10.2015 16:12

ЕС с ново определение за ”горещи точки”

Видян 1091 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Горещи точки" са места по външните граници на ЕС или регион под изключителен мигрантски натиск, който е поискал помощ от Общността.


Това се посочва в изложението на председателя на Европейската комисия Жан-Клод Юнкер пред Европейския съвет, предаде БТА.


Съдържанието на документа бе разпространено от комисията. Това определение е третото поред, като досега под "гореща точка" първоначално се предвиждаше да се разбира място извън ЕС, където мигранти биват регистрирани.


Според последвалото второ и официално определение, "гореща точка" бе "не място, а спомагателен екип от европейски експерти, изпратени в държава от ЕС по нейно желание, за да подпомага процеса по регистрацията на подлежащите на разселване мигранти и определянето на онези, които следва да бъдат експулсирани".


Юнкер снощи е посочил, че "горещите точки" за момента са 11 - шест в Южна Италия и пет по гръцките острови край границата с Турция. Той е съобщил, че вече има разселени мигранти от Италия и Гърция, както и от схемата на ООН (пристигнали в държави извън ЕС). Юнкер е добавил, че вече са извършени и първите експулсирания на мигранти, които не могат да получат статут на закрила в ЕС.


Председателят на ЕК е уточнил, че все още повечето държави от ЕС (22) не са съобщили с какви възможности за прием на мигранти разполагат по схемите за квотно разселване на 160 хиляди души. Той е настоял всички държави от ЕС да връщат обратно мигрантите от Пакистан.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

телец