Свързани новини

04.12.2014 14:31

Естония влиза в Европейската космическа агенция

Видян 1441 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Естония влиза като пълноправен член в Европейската космическа агенция (ЕКА), предаде ТАСС. Договорът за присъединяване ще бъде подписан на официална церемония в Талин през февруари 2015 г.


Като член на ЕКА Естония ще може да участва в различни космически програми и да развива високотехнологични методи, използвани в космическата сфера. Според нея членството в ЕКА предлага чудесни възможности както за учени, така и за предприемачи в Естония.


Присъединяването към ЕКА ще струва на Естония 870 000 евро на година. Освен този членски внос страната ще плати и еднократна вноска за влизане в агенцията в размер на 600 000 евро.


Космосът, това е скъпа сфера на дейности, но За Естония е важно чрез поръчки от страна на ЕКА в икономиката на страната да се връщат крупни суми, отбеляза естонският министър на търговията Ане Сулинг.


Европейската космическа агенция или ЕКА е европейска междуправителствена организация за космически изследвания, основана през 1974 г.  Главната квартира на организацията се намира в Париж, Франция. Космодрумът на Европейската космическа агенция е в Куру, Френска Гвиана и е разположен близо до екватора, като по този начин се улеснява достъпът до геостационарни орбити.


Технологичният център на ЕКА (ESTEC) се намира в Нордвайк, Холандия, Центърът за обучение на астронавти (EAC) в Кьолн, Германия, Контролният център (ESOC) в Дармщат, Германия, а Институтът за научни изследвания (ESRIN) във Фраскати, Италия.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

стрелец