Свързани новини

09.02.2015 11:43

Европейската комисия ни подкрепя за газов хъб

Видян 1073 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Българският министър на енергетиката Теменужка Петкова заяви, че Европейската комисия подкрепя идеята за създаването на газов хъб в страната ни.


"Самият факт, че първото заседание на групата на високо равнище, свързано с изграждането на газовите връзки в Централна и Югоизточна Европа ще бъде в София, показва по безспорен начин, че Европейската комисия подкрепя идеята за създаването на газов хъб в България", посочи Теменужка Петкова.


"С изграждането на газов хъб България и Eвропейската общност ще спечелят сигурност на доставките. Това е най-голямото предизвикателство, което стои пред нас и най-голямата победа ще бъде сигурността на доставките, чрез диверсификация, както на източниците, така и на маршрутите", коментира Петкова.


"Източниците могат да бъдат различни. Както знаете изключително много се разчита на доставките по южния газов коридор и доставките от Азербайджан. Наред с това много съществен напредък беше отбелязан във връзка с изграждането на интерконекторните връзки. Много съществен е и нашият напредък за изграждането на интерконекторът Гърция – България. Почти на финала е интерконектора с Румъния", каза още тя.


На въпрос дали България ще търси подпомагане от Европейската комисия, като компенсация за Южен поток, тя отговори: "България има една много добра газова инфраструктура. Това са 2000 км. газопроводи. Ще се наложи разбира се определена рехабилитация на тази инфраструктура, но това значително ще намали инвестиционните разходи в този проект. Ще се наложи да бъдат построени и допълнителни газопроводи, а нашите изчисления показват, че това ще бъдат около 845 км. Всички тези технически параметри сме ги развили, анализирали и ще ги презентираме днес пред нашите европейски партньори", отбеляза министър Петкова.



Етикети
, , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Разговор между богаташ и новата му руса любовница:
- Миличка, трябва да ти призная нещо. Женен съм.
- Ох, така ме изплаши! Помислих, че яхтата не е твоя…

към хороскоп хороскоп

рак