Свързани новини

25.06.2019 16:56

Фандъкова напомни скандалните приватизации от синьото време в София

Видян 3176 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

     Кръглото кафене Кривите огледала, Детски кът - Водно каналче, Велопистата и Трите дансинга в Борисовата градина да бъдат върнати на Столичната община, поиска в доклад, оповестен от offnews кметът Йорданка Фандъкова. Те са предоставени за стопанисване и управление на Софийски имоти ЕАД на 28 юли 1997 г., когато в София управляваше единната в онези години синя десница:
„По заповед на Фандъкова шефът на Общинския строителен контрол към НАГ издаде заповеди за премахване на незаконни строежи на терените на Капитолия и Веселото село. И двете заповеди са обжалвани пред Административен съд - София град. Обжалвани са и прекратяванията на договорите за наем, с които се иска предаване на терените на Софийски имоти, като до момента на първата инстанция приключи делото с наемателя на терена на автокъща Капитолия в полза на общинското дружество, както писахме преди 2 седмици. Четирите имота попадат Княз Борисовата градина, която се подържа и се управлява от общинското предприятие Паркове и градски градини, в това число и частта от парка, която е изключителна публична държавна собственост, дадена за управление на Столичната община през 2012 г. с решение на Министерския съвет.
През 2016 г. след решение на Столичния общински съвет и проведен конкурс за избор на проектант, на дружеството Ковачев архитекти е възложено изготвянето на проект на Подробен устройствен план на парк Княз Борисова градина. През 2019 г. проектът на ПУП беше предаден за разглеждане и обсъждане. Изработването и приемането на Подробен устройствен план на Борисовата градина има две важни цели – първата, е запазването на парка, а втората – недопускане на ново строителство в него. Въпросът за недопускане на ново строителство е изключително важен поради фактът, че на територията на Княз Борисовата градина съществуват терени, които преди 15-20 години са станали частна собственост.
В периода 1997 – 2005 г. знакови места от територията Борисовата градина са продавани, заменяни и апортирани в смесени търговски дружества.
На 18.12.2002 г. с решение № 50 по Протокол № 46 на Столичния общински съвет Кръгло кафене Кривите огледала е апортирано в капитала на Софийски имоти ЕАД. Със същото решение СОС е дал и


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

риби