Свързани новини

15.07.2012 15:56

Фандъкова нареди на кметовете около София: Не си изхвърляйте бездомните кучета в столицата

Видян 2974 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Легендарният басист на хеви метъл бандата Меноуър Джоуи ди Майо посети приюта в село Сеславци, за да изрази подкрепата си за благородната инициатива за осиновяване на бездомни кучета в София.


Американският роккитарист се срещна със столичния кмет Йорданка Фандъкова и двамата посетиха приюта за бездомни кучета край село Сеславци в петък. „Две кучета от приюта в Сеславци вече са осиновени от актьора Жан Клод Ван Дам“, разказа басистът на Меноуър.


Ди Майо поздрави столичния кмет за големите усилия които полага за справяне с проблема с бездомните кучета. „По цял свят има бездомни кучета, но е важно, че вие  вземате мерки и това е причината да подкрепя тази кампания. Приемате проблема присърце и това е, което докосва хората“, заяви Ди Майо като допълни, че вече има осиновено куче, което, макар и със 65 килограма тежест, се мисли за пудел.


„Бездомни кучета са осиновили и част от екипа на Ню Бояна филм“, разказа още той.


Рок звездата призова всеки, който обича кучета, да ги приюти вкъщи. Срещу това Столичната община осигурява безплатна регистрация и имплантиране на чип, a също и освобождаване от т.нар. такса куче. Освен това домашните любимци от приютите са кастрирани и обезпаразитени.


Осиновете си куче е новата кампания на Столичната община и Екопрограма, която започна в края на юни. Чрез нея можем да помогнем на София по-бързо да реши въпроса с уличните четириноги и да си вземем домашен любимец, без да плащаме за него като единственото нещо, което трябва да направим, е да подадем заявление с лична карта. Желаещите да осиновят куче от приют се освобождават от всякакви такси, свързани с отглеждането на кучето. Единственото условие е то да бъде декларирано в данъчната служба, за да може да бъде включено в регистъра за домашни кучета на общината.


Кметът Фандъкова посочи, че кампанията е насочена към реалното осиновяване на животни, а не вземането им от приюта и пускането им отново на улицата.


Тя заяви, че в началото на тази седмица ще стане известен строителят на новия приют в село Горни Богров, който се очаква да бъде с капацитет 1000 животни.


След разговора с Ди Майо Фандъкова се срещна с кметовете на общините около столицата от сдружение Център за обсъждането на проблема с бездомните кучета в региона, на която присъстваха градоначалниците на Костинброд, Своге, Ботевград, Горна Малина, Радомир, Елин Пелин, Ихтиман, Самоков, Перник.


Кметът на София запозна представителите на сдружението с всички комплексни мерки, които прилага Столичната община за овладяването на популацията на безстопанствени кучета и призова да не се допуска насочване на кучета от други общини към столицата.


На срещата е направен анализ на състоянието в момента и са определени общи действия за решаване на проблема с овладяване на популацията на безстопанствени кучета. Граничните на София общини ще синхронизират нормативната си уредба с тази на София, като целта е уеднаквяването на действията.


По оценки на международни екоексперти около 3000 – 4000 четириноги годишно се изхвърлят в столицата като всяка седмица цели бусове с кучета от Перник, Ихтиман и Югозапада се изхвърлят в покрайнините на столицата по тъмно.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


- Скъпа, ако умра, не ме жали дълго, омъжи се повторно, радвай се на живота, бъди щастлива. Само те моля да възпитаваш добре децата ни.
- Престани вече! Най-нормална супа е. Като не искаш, не яж!

към хороскоп хороскоп

овен

Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Ден да се съсредоточите върху професионалния си живот