Свързани новини

06.12.2019 11:55

Фандъкова покани Кристиян Кръстев да поеме транспорта в Столичната община

Видян 3305 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Както 19' първи съобщи бивш министър е поканен от Йорданка Фандъкова да работи за подобряване на транспортната инфраструктура в София.  Това е бившият министър на транспорта Кристиан Кръстев, който ще заема длъжността заместник-кмет по транспорт и транспортна инфраструктура.

Кристиан Кръстев беше министър на транспорта, информационните технологии и съобщенията в служебното правителство на Марин Райков през 2013 година. Преди това управляваше нискотарифната авиокомпания Wizz Air у нас.

При представянето на екипа си днес Фандъкова съобщи, че до края на месеца трябва да заработи мониторинговата система за чистотата на въздуха с 22 станции. Тя ще бъде достъпна и за граждани.


Зеленото билетче за градския транспорт остава, съобщи още Фандъкова, предаде БГНЕС.

Владимир Данаилов, досегашен изпълнителен директор на общинската Агенция за приватизация и инвестиции, ще бъде зам.-кмет по новото направление Дигитализация, иновации и икономическо развитие, както 19' вече писа. Той трябва да развие електронните услуги в администрацията за удобство на гражданите, внедряване на иновативни решения за градската среда чрез работа с IT сектора и активно да привлича на нови инвеститори, очерта дейността му тя.

Ще има и нов зам.-кмет за новото направление Обществено строителство. Той още не е избран, Фандъкова само обяви, че "е инженер с доказан опит, имам разговори с такива експерти и следващата седмица ще обявя и кандидата, който ще поеме това направление", предаде Дневник.

Той ще отговаря за планирането, проучването и възлагането на всички публични обекти, по които работи общината. Неговият екип ще отговаря и за представянето на новите инфраструктурни проекти, както и на основните материали, които ще бъдат влагани в тях.

Към това направление ще бъде включено сегашното общинско предприятие за проектиране Софпроект. То ще мине на директно подчинение на зам.-кмета по строителството, уточни Фандъкова.

В новата структура на Столичната община се предвижда ново направление Европейски политики, международна дейност и туризъм. То е новият вариант на сегашното "Инвестиции и строителство", за което


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 06.12.2019 19:08

    Рома джигало.

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

скорпион