Свързани новини

03.12.2019 10:16

Георги Марков: Деница Сачева-министър? Това е лудост, провокация!

Видян 2354 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Г-н Марков, здравейте, малко е късно да ви търся, часът е 20.50. Къде ви намирам?

- Валя, в чужбина съм. Имам здравословен проблем, бях на преглед и бързам на куц крак  да се прибирам, че утре ще имаме извънредно заседание на парламента за приемане на бюджета. Кажи какъв е проблемът?


 


- Вие сте депутат от ВНС, бил сте и конституционен съдия. Имало ли е във вашата практика случай, в който министър да встъпи в длъжност, без да е гласуван от парламента, както това ще се случи утре с Деница Сачева? Титулярът Бисер Петков, чиято оставка също не е гласувана от парламента, ще предаде в 12.00 часа поста министър на труда и социалната политика на тази дама, която никой не я е избирал!


- Ти направо ме шокира! Познаваме се от 20 години, нямам основания да не ти вярвам. Ако беше някой друг журналист, щях да кажа, че се шегува!


 


- Цитирам прессъобщение на Министерство на труда и социалната политика.


- И в най-лошите си сънища не съм мислил, че ще доживеем, и то на 30-ата година от демокрацията, някакви главанаци да подведат до такава степен Борисов, че да нанесат такъв тежък удар на парламентаризма и парламентарната демокрация. Това е нечуван скандал! И тези хора, които са писали това съобщение, и са си наумили такова приемане-предаване, трябва да си отидат завинаги от администрацията и от управлението на политическия живот. В петък ние гласувахме, че във вторник ще приемаме бюджета. Нямаме съобщение за гласуване на промени в правителството. А и да има, как  така ще се организира публично приемане и предавене на министерски пост, преди решението на парламента? Това са лудости! И е много тъжно, че  точно утре, на рождение ден на ГЕРБ, някой така тежко компрометира тази партия и самия Борисов, който се се чуди какво добро да направи за страната, а отвътре някой го проваля и него, и управлението.


Но понеже подхванахме тази госпожа, да ти кажа за нея.


 


- Имате предвид г-жа Деница Сачева.


- Да. Ако имаме гласуване, аз няма да гласувам за нея.


 


- Защо?


- Защото аз познавам добре Конституцията. Ти хубаво припомни, че съм бил 9 години конституционен съдия по предложение на д-р Желев, и когато чух за скандалите около тази жена, прочетох интервююто й от 5.10. 2013 година – раданкъневско срещу ГЕРБ, аз няма да гласувам за нея. Повърнах от гнусотия! Аз ще гласувам по съвест, а съвестта ми не позволява да гласувам за тази жена..


Борисов има още малко часове, да си оттегли това предложение и да накаже провокаторите! Това е провокация към българската демокрация!


 


- Ако утре кандидатурата на Деница Сачева бъде вкарана за гласуване в парламента извънредно сутринта, така че в 12.00 часа тя официално да поеме министерския пост, какво ще стане?


- При създалата се ситуация, това ще е най-голямото самоунижение на българския парламент в 30-те години демокрация!


Източник: Епицентър


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

близнаци