Свързани новини

14.09.2021 10:04

Георги Панайотов не дойде на блиц-контрола на Комисията по отбраната

Видян 749 пъти | Коментари 1
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Министърът на отбраната Георги Панайотов не дойде на блиц-контрола на Комисията по отбрана поради здравословни причини. Това обяви председателят на Комисията Атанас Зафиров в началото на днешното заседание на Комисията по отбрана, предаде Фокус.


Дневният ред предвиждаше министърът на отбраната Георги Панайотов да отговаря на актуални устни въпроси на членовете на комисията. В крайна сметка Комисията по отбрана реши да продължи с разглеждането Доклада за състоянието на отбраната и въоръжените сили на Република България през 2020 г., което беше втора точка в дневния ред на заседанието. В работата на комисията по тази точка ще вземат участие зам.-министрите на отбраната Александър Петков и Пламен Йорданов, началникът на отбраната адм. Емил Ефтимов и ген. Цанко Стойков, заместник-началник на отбраната.


Отсъствието на министъра на отбраната Георги Панайотов обаче предизвика полемика в комисията.


Заместник-председателят на Комисията по отбрана Христо Гаджев от ГЕРБ изрази своето недоволство от отсъствието на министър Панайотов. "Започвам да забелязвам една тенденция от страна на министъра - няколко пъти подред и на парламентарен контрол в зала, и сега изведнъж рязко си намира работа или нещо се случва", каза Гаджев. Той заяви, че това се случва вече трета седмица. Христо Гаджев отбеляза, че това е последното заседание на комисията и последен реален шанс на народните представители да зададат въпроси към министъра.


Отговори му председателят на Комисията по отбрана Атанас Зафиров. "Споделям вашата констатация и загриженост. Бях уведомен преди половин час от парламентарния секретар на отбраната, че министърът е болен, т.е. около 9.00 ч. Предните седмици наистина отсъстваше министърът от страната. Извинителни са причините", заяви още Атанас Зафиров.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 14.09.2021 10:24

    Не е дошъл щото взе да му пари под задните части. Този избор на Радев е пълен провал и тотална щета, загиналият пилот, случаят Чешнигорово, установяването на убийство, а не самоубийство на военен, който е бил набеден за нахлуването в цеха с неистов и нечовешки натиск за поемане на вината, тоталната унищожена реколта на земеделци в Пловдивско за много милиони заради съюзнически самолет....и всичко това в името на НАТО и техните учения! За какво ни е тази организация като понасяме само щети и жертви от нейното пребиваване по нашите земи и много милиарди за хартийки?!

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 23 юни 21:00ч.

Малки невинни лъжи

Режисьор: Гийом Кане
В ролите: Франсоа Клюзе Макс Марион Котияр Мари Жил Льолуш Ерик

виц на деня

Млада семейна двойка е на излет в планината. Седнали са на тревата и си припомнят годините, в които още не са били женени. До тях си играе шестгодишният им син.

- Помниш ли, мила, на това място сме идвали преди седем години и точно тук правихме любов…

- Аз къде бях по това време, татко? – прекъсва го детето.

- Как да ти кажа, моето момче, на идване те носех аз, на връщане – майка ти!