Свързани новини

20.11.2019 14:40

ГЕРБ: Бонев да стане зам-шеф на Столичния съвет

Видян 1825 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна


Старият нов председател на Столичния общински съвет Елен Герджиков, ГЕРБ, коментира пред БНТ, че независимият общински съветник, който бе и кандидат за кмет Борис Бонев трябва да получи зам.-председателски пост в градския парламент, за да може неговите избиратели да имат адекватно представителство.
Герджиков отрече тази му теза да има нещо общо с факта, че спасителят на София е подкрепил него за поста на шеф, като самият Бонев отказва да разкрие за кого е дал гласа си при тайния вот за председател на столичния парламент.
Припомняме, че Герджиков получи 33 гласа, като освен представителите на ГЕРБ и ВМРО – общо 31, със сигурност за него е гласувал и отцепилият се от Атака и присъединил се към хората на Каракачанов и Контрерас съветник, който също се издигна до зам. на СОС. Така остава 1 глас, който според БСП и ДБ не е техен. Понеже другият независим – Волен Сидеров отсъства от гласуването, няма друга логика, освен вотът да е на Бонев
.Според Герджиков „в случая става дума за интрига, която Демократична България се опитва да спретне" на Борис Бонев и тя е „некоректна и несправедлива“.
„Ако ме е подкрепил, означава че е отказал да влезе в политическото клише и неговото желание е политическите спорове да бъдат заменени с конкретни разговори за политики за града“, обяви председателят на общинския съвет.
Всъщност, в парламентите е прието представител, посочен от партията с най-много гласове да се излъчи за председател. Така че не е ясно по какви причини Борис Бонев не си признава нещо, което по никакъв начин не е ненормално. Напомняме, че само допреди месеци той също така отричаше, че Спаси София ще се включи в политиката, като отказваше да има каквито и да било амбиции в тази посока. Нещо, което фактите показват, че се оказа неистина.


    Снимка: БГНЕС


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 28 април 21:00ч.

Специален отдел Q: Ловци на фазани

Режисьор: Микел Норгард
В ролите: Николай Лий Коос, Фарес Фарес, Пилу Асбек, Давид Денсик, Даника Чу

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

скорпион