05.02.2015 17:25

ГЕРБ и ДПС срещу Москов заради незаконни действия

Видян 2000 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Идеите на министър Петър Москов за здравните осигуровки всяха напрежение между Реформаторския блок и ГЕРБ, и сближиха партията на Бойко Борисов с ДПС. Депутатите от ГЕРБ са категорично против намеренията на здравния министър да накара хората, които не внасят здравни осигуровки, да направят това за периода от началото на задължителното здравно осигуряване – т.е. с 15 години назад.

 

В парламента лекарите от ГЕРБ, които са и членове на Здравната комисия, отказаха коментар, но намекнаха, че има достатъчно време „нещата да се обмислят допълнително”, съобщи Блиц.

 

Оказа се, че те нямат никакво намерение да подкрепят предложението на Москов държавата да даде 6 месеца гратисен период на хората, които не са се осигурявали здравно, за да внесат парите за 3 години назад, а ако не го направят, да ги принуди да плащат с 15 години назад. Това записа правителството като промени в Закона за здравното осигуряване. Няма как човек, който познава добре законите на Република България, да се съгласи с подобна мярка. Неслучайно идеята получава отпор от депутатите, тъй като по закон от 2011 г. данъчната давност на задълженията е 5 години за юридическите лица, а 3 години е цялата останала давност.

 

Въпросът е какъв е този министър, който не познава законите в държавата, и какъв е този реформатор, борец за законност с незаконни методи.

 

Същата позиция като на своите колеги от ГЕРБ заяви във вторник и бившият социален министър от кабинета Орешарски и депутат от ДПС Хасан Адемов на брифинга на партията. Той открито обвини идеите на Москов за противоконституционни, тъй като за много нарушения важи 5-годишен давностен срок. Адемов поиска солидарен осигурителен модел, стимули за коректните платци и мерки срещу тези, които не плащат осигуровки.

 

„Ако един 20-годишен младеж не плаща здравните си осигуровки, но кара скъпа кола, като го върнем 15 години назад за какво точно ще трябва да плаща?”, попита Адемов, иронизирайки автоаргументите на десния Москов в полза на нововъведенията.


Проучване на Блиц установи, че промените в Закона за Здравното осигуряване, предложени от Москов, вероятно няма да минат в парламента.



Етикети
, , , ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

везни

Ще търсите истината около Вас

Ще търсите истината около Вас, а светът ще Ви посрещне