17.10.2024 09:21

Хората ми поставят задачи всеки ден, ключът към успеха е участието на младите в политиката: Рахим Юмерефенди

Видян 403 пъти | Коментари 0
Гласували 3 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Рахим Юмерефенди е на 29 г., преминал през Строителен техникум и Университета за архитектура, строителство и геодезия, той вярва, че неговото поколение ще моделира утрешния ден, а не 70-годишните. Младежкият лидер на ДПС – Ново начало в София е водач на листа №8 в 24-и МИР, където и живее.


- Колко време се занимавате с политика?


- 15-годишен започнах с лепене на плакати като доброволец, а от 18-годишен съм в Младежкото ДПС. Вече втори мандат съм областен председател в София.Бил съм активен и в неправителствения сектор: бил съм в УС на Националния младежки форум, част от неправителствени организации и от студентското самоуправление. Основната ми мисия в политиката е събрана в една фраза: „Ключът към успеха е в участието на младите”.


А Ново начало е младата енергия в ДПС, затова избрах него. При нас има много млади хора. Ние сме Ново начало на хъса. Днешният ден принадлежи на нас – младите. Нашето поколение ще моделира утрешна България. Ние най-добре знаем в каква страна искаме и ще живеем. 70-годишните няма как да го разберат и да го могат.


- Рядко водачите на листи живеят в районите си...


- Аз живея в 24-ти МИР, в жк Дружба 2, район Искър. Познавам много добре особеностите на района, който е много тежък – включва от идеалния център на града и държавата до Кремиковци и Долни Богров. Проблемите са различни и изискват по-прагматичен и индивидуален подход.


- Какви са основните проблеми на покрайнините?


- Покрайнините на София са оставени на самотек от местната власт, при която дори уж приоритизирания център е в хаос. Има крещяща нужда от Ново начало.



- Какво предлагате на хората от центъра и покрайнините като бъдещ депутат?


- За центъра специална програма за архитектурното наследство, което сега се руши, а местната власт нехае за него. В покрайнините инфраструктурата е основен проблем, който с целия комплекс от мерки трябва да се реши с един нов Закон за София.


- Срещате ли се с хората от района?


- Всекидневно и те ми поставят задачите за решаване. За 24-ти МИР има много съществен въпрос, който се отнася и до цяла София: не знам защо от години се говори и нищо не се върши за препълнените Централни гробища и Гробищен парк Ботунец, но знам, че решението трябва да бъде НЕЗАБАВНО. Дължим го на хората, които сега са изнудвани да плащат хиляди в брой, за да могат да набавят места за погребване на починалите си близки. Такова грозно отношение към своите покойници не бива да си позволява никоя държава.


В 24-ти МИР изостава и санирането и затова също може да се помогне законодателно, като най-накрая новият парламент приеме пакета закона по Плана за възстановяване, за които няколко Народни събрания все не могат да намерят време от безсмислени препирни. Този парламент вече е задължен пред хората да го стори.


В тази връзка, в младежките среди говорим, че щом стигне до разглеждане на Закона за доброволчеството и Националната стратегия за младежта и като цяло нещо, свързано с младежки политики и младежкия сектор, всяко следващо НС се разпада, с това завършва. Новият парламент с това трябва да започне. Младежката ми енергия е гаранция, че може да ми се има доверие – интензитета на срещите ми в избирателния район, които сега са всекидневни, няма да намалее след 27-и октомври, а ще се засили от 28-и.


Купуването и продаването на гласове е престъпление


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

   Фотоизложба за Димитър Еленов в градината на НДК

Фотоизложба за Димитър Еленов в градината на НДК

На алеята пред кино Кабана се открива ...

реклама

към тв програма тв програма

бтв Синема 20 октомври 21:00ч.

Маската 1994 г. ‧ Комедия/Екшън ‧ 1 ч 41 мин

Режисьор: Чък Ръсел
В ролите: Джим Кери Стенли Ипкис Камерън Диас Тина Карлайл Питър Грийн Дориън Тайръл

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

водолей

Ще започнете добре днешният ден

Ще започнете добре днешният ден – с ентусиазъм и