21.05.2024 14:29

Хр. Иванов ми предложи да стана премиер, а той президент: Пеевски

Видян 669 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Съпредесателят на "Демократична България" Христо Иванов имал амбиции да стане президент, обединител на дясното, ликвидирайки "Продължаваме промяната", като за това е предложил на съпредседателя на ДПС Делян Пеевски да стане министър-председател. Това обяви Пеевски в кулоарите на парламента след началото на извънредното заседание на институцията.

"Асен Василев лично в присъствието на г-н Цонев, лично ме е молел да го подкрепим да бъде вицепремиер. Той мечтаеше за това, да не е просто един министър. Неговата съкровена мечта беше да стане премиер след Мария Габриел. Следващата ротация да бъде махнат Денков и да бъде премиер той. Всичко това му е отказано.


Христо Иванов в присъствието на г-н Цонев, който ми натресе тази Шехерезада, каза "аз искам да бъда президент, имам нужда от подкрепата на ДПС за това. Важно е да ликвидирам ПП и да бъда единствен лидер на дясното. След това да мога да стана президент, предлагам вие, г-н Пеевски, да бъдете премиер". Важната цел на Христо Иванов е да пенсионира Борисов", каза Пеевски.

Разговорът е бил във времето на тези 9 месеца, в които са управлявали заедно, отговори ни Пеевски. "Тази оферта е правена неведнъж. Ако той някога с тези пуделчета смята да управлява и те му драскат на вратата, да знае, че те носят зестра - много каруци с кеш."

"Питайте ги ПП и президента, те бяха заедно. Аз не знам за какъв кеш става дума. Аз наблюдавам като вас какво излиза, нещата са чудовищни. Надявам се да не бъдат заметeни под килима, не съм чувал за подобно нещо да се е случвало в България и Европа", коментира лаконично изтеклите записи на "Промяната" Пеевски.
А защо ДПС са гласували за кабинет с премиер на ПП?

"Подкрепили сме България да има редовно правителство, за което и не съжалявам, но никога не сме знаели какво се случва и какво правят тези хора. Това, което видяхте и ние го видяхме, е чудовищно. Българските граждани видяха къде са техните пари", отговори Пеевски.


 Неплатена форма



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Бате Гошо:

 

- Какво е секс прaвилото за есента?

- Пaртньорът с хремa е винаги отдолу!!!

 

към хороскоп хороскоп

везни