Свързани новини

08.09.2011 13:21

И.д. шефът на КЗП возил служебно лични джибри

Видян 5998 пъти | Коментари 0
Гласували 13 рейтинг: 2.3077
много слаба слаба добра много добра страхотна


Продължаваме темата за новия и.д. шеф на Комисията за защита на потребителите (КЗП) Александър Масларски. В сряда в статията „Човек на Кадафи бил и.д. шефът на КЗП?“ ви разкрихме, че той е бил семейно свързан с режима на либийския диктатор. Днес ви предлагаме втора серия неизвестни факти от житието на Масларски.
Според запознати, още като директор на дирекцията, отговаряща за  информационното и техническо поддържане на Комисията, той и негови протежета са предлагали „по-спешно” ремонт или преинсталирането на някой компютър, а ако не са получавали поръчка, просто не са изпълнявали задачата. Този проблем е в основата на тежкия личен конфликт на Масларски с предишния директор на Европейския потребителски център Албена Палпурина. Впрочем, отстраняването на Палпурина от длъжност е единственият „принос” на Масларски към работата на КЗП през периода на неговото 18 месечно комисарство. Принос със съмнителен ефект, тъй като Палпурина съди комисията и съществува реална и явна опасност да получи високо обезщетение, което ще бъде поето от бюджета на ведомството, ерго от джоба на данъкоплатеца.
Но не само дребните суми са привлекателни за новия временно изпълняващ длъжността. Като директор на дирекция, отговаряща за интернет разследванията на КЗП, Масларски не е разкрил кой знае колко случаи на нарушения, но за сметка на това, неколкократно е бил обект на проверки за нерегламентирани контакти с контролирани от Комисията търговци.
Като главен секретар на КЗП, Иван Бъчваров разбира, че агрономическото образование не е най-подходящото за поста му и записва задочно право в Благоевградския универтитет. Доколко успешно и самостоятелно се е справял със семестриалните изпити не е съвсем ясно. Факт е обаче, че немалко преподаватели са го посещавали в Комисията, което едва ли е обичайна академична практика. За държавния изпит Бъчваров определено разчита на подкрепата на своя благодарен колега и приятел Масларски, който преди това е уредил да почне работа в Комисията. По разпореждане на Бъчваров в деня на изпита, юристите на КЗП за затворени в стая 311 на 3 етаж, като Масларски прави техническа връзка между тях и Бъчваров със своя I phone. Юристите диктуват темата, а Бъчваров се сдобива със заветната диплома.
Бъчваров показва своята благодарност, като предоставя на Масларски възможността да ползва автомобилите на КЗП за своите фото сафарита из България. Разходите за това удоволствие , разбира се, се покриват от данъкоплатеца, под формата на командировъчни. Двамата приятели използват автомобилите и за редица съвместни начинания, като например за превоз на джибри и незаконно варене на ракия от лозята на бившата червена заместник министърка на земеделието Светла Бъчварова – сестра на Иван.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 29 септември 21:00ч.

Странични ефекти 2013 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 1 ч 46 мин

Режисьор: Стивън Содърбърг
В ролите: Руни Мара Емили Тейлър Джуд Лоу Dr. Jonathan Banks Чанинг Тейтъм Мартин Тейлър

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.