На езерото в Панчарево целогодишно се провеждат тренировки по каяк

Свързани новини

14.12.2023 10:49

И непочистено Панчаревското езеро не отказва каякарите

Видян 393 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На езерото в Панчарево целогодишно се провеждат тренировки по каяк. Треньорите обучават от 6-годишни деца до хора в пенсионна възраст. Има каяци, които са подходящи за начинаещи, а студеното време не плаши никого от желаещите да се срещнат с вятъра, а защо не и с водата.

Езерото в Панчарево е единственият водоем около София, подходящ за подготовка, но не и за провеждане на състезания. Причината за това е, че езерото (язовир по своята същност) не е почиствано отдавна.

До колко са подходящи условията за каране на каяк в Панчаревското езеро и имаха ли ефект опитите на Министерството на околната среда и водите да зариби язовира с цел почистване на дъното му от част от растителността?

Според Петрова през последните години състоянието на езерото се е влошило. През лятото има повече посещения, но кошчетата не се изпразват навреме и с пластмасови отпадъци се замърсява както бреговата околност, така и водоемът.

По думите ѝ, нейният клуб тренира най-много любители на каяка в България.

„Каякът е много хубав с порт и може да се упражнява целогодишно. Всичко е въпрос на желание и добра екипировка“, каза с усмивка треньорът.

Източник: БНР



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 20 юли 21:00ч.

Код: Ангелът

Режисьор: Рик Роман Уоуф
В ролите: Премиера в България: 30.08.2019 Световна премиера: 23.08.2019 Жанр: Екшън, Трилър САЩ / 2019 / 121 минути Възрастова група: D - Забранен за лица под 16-годишна възраст Сценарист: Катрин Бенедикт, Крайтън Ротънбъргър Режисьор: Рик Роман Уоуф В ролите: Дже

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

телец