Свързани новини

29.03.2009 15:02

Яне Янев: Евроизборите са тест за партиите

Видян 1571 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Партията на Яне Янев "Ред, законност и справедливост" /РЗС/ ще участва самостоятелно на предстоящите избори за евродепутати, предаде БГНЕС.


РЗС ратифицира декларацията и принципите за учредяване на Съюза на европейските консерватори и реформисти от 28 и 29 март 2009 г. в Прага и ще ги оповести едновременно с консервативните партии от останалите страни членки на ЕС, съобщи лидерът на партията и уточни: РЗС като пълноправен и лоялен съучредител, ще участва в предстоящите избори за Европейски парламент /ЕП/ самостоятелно. "Евродепутатите, избрани с листата на РЗС, ще бъдат част от новата парламентарна група на европейските консерватори и реформисти. Участието на РЗС в консервативната политическа общност на ЕС изключва възможността за предизборни коалиции за ЕП, в т.ч. и с партии-членки на ЕНП", се казва в решението на Политическия съвет на РЗС. Партията на Яне Янев отправя покана и към други партии, организации и личности от дясното политическо пространство, които подкрепят консервативния политически проект, чийто мандатоносител в България е РЗС, да се присъединят при условията и по реда на Стратегическата рамка "България на гражданите и регионите". Политическият съвет на РЗС е дал мандат "на лидера на РЗС Яне Янев при необходимост, свързана с изборното законодателство и защита на избирателите от злоупотреби с вота им, да проведе консултации и да формира парламентарна група на РЗС в 40-то Народно събрание /НС/". Политическият съвет на РЗС ще предложи на Конгреса, който ще се проведе на 5-ти април "в листите на партията за ЕП и за 41-во НС да не бъдат включвани бивши премиери, вицепремиери, министри, директори на държавни агенции, както и служители и агенти на бившата ДС.


Според социологическите агенции моят рейтинг е по-висок от този на лидера на социалистите и министър-председател Сергей Станишев, каня го на дебат, заяви Яне Янев. Той посочи, че изборите за евродепутати са своеобразен тест за тежестта на партиите като цяло и за тяхната легитимност пред техните избиратели. Те ще изиграят ролята на предварителни избори. Ако изборите за евродепутати покажат резултати, които изискват цялостна консолидация на дясното, тогава трябва по силата на вота на гражданите трите политически писти вдясно да се разберат. Това са ГЕРБ, РЗС, коалицията СДС-ДСБ и други парти, посочи лидерът на РЗС


Докладът за корумпираните държавни служите, който Янев обеща ще бъде частично оповестен в последната седмица на април на специален семинар, свързан с финансовите измами. Според него изборното законодателство се пише на коляно, в последния момент, за да могат пак управляващите да извлекат ползи. Ще се наложи ЦИК да се превърне в законодателен орган, допълни Янев. Нямам намерение да разцепвам парламентарни групи, но мои колеги, които имат намерение и нямат вътрешна мотивация да стоят, например в групата на ОДС, каквито тенденции има, ще започна да разговарям с тях. Янев отказа да оповести имената на конкретни личности, с които разговаря. Но каза, че първо ще се обади на единствения депутат, репресиран от комунистическия режим, Георги Пинчев. Яне Янев каза още, че в неформални разговори с представители на ДСБ и СДС, те са изразили по-голямата си подкрепа на европейските консерватори отколкото на ЕНП. До 15 май РЗС ще предостави на Европейската комисия /ЕК/ доклад с конкретни факти и имена за корупцията и политическата мафия през последните 20 години в България. Днес на улица Раковска в столицата бе открит и новият пресцентър на РЗС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

водолей