Свързани новини

12.07.2009 12:31

Янев: Синята коалиция се държи все едно е спечелила 150, а не 15 мандата

Видян 1421 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Имам чувството, че Синята коалиция не е спечелила 15 мандата, а 150, като слушам как говори Иван Костов, каза лидерът на РЗС Яне Янев, цитиран от БГНЕС.


Това показва, че старата десница не е наясно какво става в държавата. Не е редно чрез обходни пътища да се внушава на Бойко Борисов, че, ако няма ментори като тях, няма да се справи, уточни Яне Янев.
"Моето становище стана ясно още в нощна след изборите. ГЕРБ получи изключително доверие и практически българските избиратели гласуваха мажоритарно министър-председател да бъде Бойко Борисов. Ние казахме и пак повтаряме, че когато се избира правителство ще има не 116, а 126 депутати, които ще го подкрепят. Но ние имаме принципи, които трябва да се спазят", каза Янев пред БНР и добави: Първият принцип е декриминализация на управляващите досега - не може 20 години да има куп безобразия, едни и същи фамилии да ни управляват. "Обществото трябва да знае кои са виновните и то поименно".
Не може да искаме колективна отговорност, това е несериозно. Ние казваме, че Пламен Орешарски е корумпиран и това трябва да се каже. Всички материали от министерствата трябва да се дадат на ВКП и ДАНС, категоричен е Янев. Не може аферата Мургина, да е станала без него. Най-големите проблеми в държавата идват от министерството на финансите, а в другите са следствие от това ведомство, посочи лидерът на РЗС. Трябва най-после да се разбере, че България е европейска държава, а не турска провинция. Необходимо е да се разбере, че Ахмед Доган е властелин на обръчите. Ние предлагаме Велико народно събрание, за да се стигне до нова конституция и оттам да се стигне до нова съдебна система, подчерта Янев.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

близнаци

Днес вашето умение да комуникирате ще бъде ключово

Днес вашето умение да комуникирате ще бъде ключово за