Свързани новини

10.03.2014 17:10

Янукович излиза на светло

Видян 1161 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Сваленият от власт президент на Украйна Виктор Янукович ще направи днес изявление в Ростов на Дон, съобщи пред РИА Новости източник от обкръжението му. Часът и мястото ще бъдат съобщени допълнително. Съединените щати в същото време обявиха, че нямат намерение да признаят резултата от референдума за по-нататъшната съдба на Крим. Това заяви американският посланик в Украйна Джефри Пайет. В същото време стана ясно, че държавният секретар на САЩ Джон Кери е отложил посещението си в Русия. „Предложихме на Джон Кери да дойде в съответствие с молбата на президента Обама. Според мен даже и сега сме готови да го приемем. Той първоначално се съгласи, но в събота се обади и каза, че би желал известно отлагане“ съобщи руският външен министър Сергей Лавров. От друга страна, стана ясно, че властите в Автономна република Крим възнамеряват да предложат проект за преминаване към руската рубла. Предложението ще бъде внесено днес, съобщи в Туитър, премиерът на Крим Сергей Аксенов. „Още утре ние ще представим проект за преход към зоната на рублата. Ще се постараем да сменим валутата безболезнено за гражданите и бизнеса”, подчертава Аксенов. Напрежението в Украйна продължава да расте. Вчера проруски активисти са замервали лидера на партия УДАР Виталий Кличко с яйца и бомбички по време на митинг на Евромайдан в украинския град Харков. Румъния пък поиска автономия за 400 000 свои в украинска Буковина.




Украйна се надява да подпише на 17 или 21 март политическата част на споразумението за асоцииране с Европейския съюз, заяви украинският външен министър Андрей Дещица, цитиран от агенция "Франс прес".




За 17 март е предвидено заседание на външните министри на ЕС. На 21 март е вторият ден от срещата на върха на държавните и правителствените ръководители на ЕС.




Еврокомисарят по търговията Карел де Гухт вече заяви, че външните министри на ЕС ще обсъдят как да действат със споразумението за асоцииране с Украйна на следващата си среща на 17 март. Не е ясно дали ЕС може да подпише политическо споразумение за свободна търговия с временното правителство в Киев, каза еврокомисарят след неформална среща с министрите на търговията на страните членки.




Споразумението за асоцииране между ЕС и Украйна беше парафирано през март 2012 г. Беше договорено и Споразумение за задълбочена и всеобхватна свободна търговия. ЕС имаше амбицията да подпише договорите на 28 и 29 ноември на срещата на Източното партньорство във Винюс, но тогавашният украински президент Виктор Янукович провали плановете.



Отказът на предишните украински власти в края на ноември да подпишат споразумение за асоцииране с ЕС, което се готвеше от три години, предизвика безпрецедентно протестно движение, което доведе до сваляне на режима и кървави сблъсъци в Киев с над 100 жертви, припомня агенцията.



Неотдавна парламентът на автономната република Крим реши да организира на 16 март референдум за присъединяване към Русия, който бе обявен за незаконен от Киев и западните страни.







Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

рак