Свързани новини

11.03.2014 11:50

Янукович: В страната действа банда ултранационалисти и фашисти

Видян 1144 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

,,Жив съм! И не е мога да гледам без ужасна тревога това, което става в Украйна. Зад "паравана" на едно уж мощно правителство в страната действа банда ултранационалисти и фашисти, които вече са се прицелили и в президентския пост". Това бяха първите думи на украинския президент Виктор Янукович, произнесени на специална пресконференция, предава Блиц. Украинският държавен глава прочете предварително написано изявление, което не отне повече от 5 минути. Той се появи публично за пръв път, откакто "правителството на Майдана" завзе властта в Киев.



Ето какво каза още Виктор Янукович:



Те завладяват управлението на предприятията, на милицията, на армията. Уволнени са военни, които не искат да застанат с щиковете си срещу мирното население. Те искат да поставят страната под знамето на Бандера и да подпалят гражданска война.



Искам да попитам и покровителите на тези тъмни сили от Запад: Слепи ли сте? Нима не помните какво значи фашизъм?



Офицерите и войниците виждат прекрасно какво представлявате и няма да застанат на ваша страна. Аз не само още съм президент, но и върховен главнокомандуващ. Аз съм законно действащият президент на Украйна и не съм си подавал оставката.



Не съм избягал никъде. В момента, когато президентството беше завзето от антиконституционни елементи, бях в Украйна, в Харков. После заминах за Донецк, за Крим. Не съм бягал от родината си. Опитаха се да ме атакуват с антикоституционни мерки. Не им се получи.



Изборите, обявени за 25 май, са абсолютно нелегитимни и незаконни. Всяка власт, която ще бъде сформирана вследствие на тези избори, ще бъде абсолютно незаконна.



Обръщам се към международната общност. Никой не бива да поддържа неконституционните преврати. Чух, че САЩ искат да отделят 1 милиард долара на този антиконституционен режим. Но това е в противовес на Конституцията на САЩ. И имам намерение да се обърна към Конгреса, Сената и Върховния съд на САЩ да дадат реална оценка на ставащото в Украйна. Вие нямате право да финансирате бандити!



Украйна е на ръба на финансова криза.




Етикети
, ,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 19 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Ефектът на Марко

Режисьор: Мартин Цандвлит
В ролите: Улрих Томсен, Заки Юсеф, Софи Торп, Андерс Матесен и др.

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

рак