21.06.2011 17:20

Иде мор от небето

Видян 1655 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Първият ден от астрономическото лято настъпи със зловеща новина за предстоящ Армагедон. С настъпването на зверските жеги идва и най-мощната магнитна буря от 150 години насам, предизвикана от голямо слънчево изригване, която може да доведе със себе си опустошаващи последствия за човечеството.



В близките 18 месеца Земята ще попадне под въздействието на най-силната от век и половина магнитна буря, предизвикана от голямо слънчево изригване. До такива изводи са стигнали британски учени, които предупредиха за това правителството на страната, както и целия свят, съобщи ИТАР-ТАСС.



Прогнозите сочат, че очакваната буря може да извади от строя електрическите мрежи и компютърно оборудване. Британското правителство вече се готви въз основа на специален закон за спешните ситуации при нужда да бъде изключено електричеството на територията на цялата страна, за да се намалят щетите от надигащата се магнитна буря.



Както отбелязват специалистите, Слънцето навлезе в цикъл на повишена активност, която ще достигне своя връх през 2012 г. Според разчетите им предстоящата буря ще е 5 пъти по-силна от онази през 1989 г., която остави без електричество 6 милиона души в канадската провинция Квебек.



Най-големите отклонения от физиологичното състояние обикновено настъпват от 24 до 48 часа след магнитната буря. Това е изключително опасно за хора с хронични заболявания, високо кръвно налягане и неврози. Затова в дните със силни магнитни бури броят на инфарктите и инсултите значително се увеличава. При неспокойно магнитно поле 3 пъти се увеличават инфарктите и 2 пъти броят на инсултите, защото кръвта става по-гъста - тече по-бавно по кръвоносните съдове и особено по тънкостенните съдове на главния мозък, клетките слабо се снабдяват с кислород и това предизвиква главоболие, бърза уморяемост, сънливост, вялост и сърцебиене.



Учените са установили, че появата на магнитни бури потиска изработването на хормона меланин, който осигурява адаптация към външната среда. За съжаление, никой не може да се скрие от магнитните бури, тъй като те проникват безпрепятствено навсякъде.



Единствените начини да се спасим от влиянието на магнитните бури са активен спорт и диета с много плодове и зеленчуци.



Интересен е фактът, че жизненият цикъл на слънцето се отразява и на ежедневните дейности и настроения на хората. Той води до повишена раздразнителност, напрежение и силно чувство на тревога и избухливост.



Днес броят на метеорологично чувствителните хора у нас е достигнал до 80% от общия брой на населението. Интересното е това, че през 70-те години на миналия век хора с метеозависимост са били само 30-35%. Всичко това показва само едно – човекът се отдалечава все по-повече от природата.





Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

рак

Днес ще реагирате екстремно

Днес ще реагирате екстремно, дори малко разрушително