11.06.2024 09:41

Икономическата политика на Шолц е чиста катастрофа: Шефът на националната фондова борса

Видян 300 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Германия е на път да се превърне в „развиваща се страна“, твърди ръководителят на националната фондова борса, обвинявайки канцлера Олаф Шолц за „липсата на лидерство“ в икономическите проблеми.

Теодор Ваймер, главен изпълнителен директор на Deutsche Boerse, цитиран от The Telegraph, заяви, че управляващата коалиция на Шолц отблъсква международните инвеститори от Германия.

В реч пред Wirtschaftsbeirat Bayern, баварска бизнес лобистка група, Ваймер заяви: „Не искам да ви развалям вечерта, но едно е ясно: нашата репутация в света никога не е била толкова лоша.“

Съобщава се, че речта е произнесена през април, но стана известна на обществеността едва след като беше публикувана от Wirtschaftsbeirat Bayern в социалните медии в петък. Оттогава тя е широко споделяна от консерватори и десни икономисти, които отдавна са силно критични към политиката на коалицията.


Ваймер критикува заместника на Шолц, министъра на икономиката Роберт Хабек, с когото по думите му е провел 18 срещи, и го нарича „чиста катастрофа“.

„Какво правителство всъщност ръководите?“ разкритикува Ваймер.

Според главния изпълнителен директор международните инвестиции се вливат в германските компании само защото те са толкова подценени. „Превърнахме се в магазин за боклук“, твърди той.

Ваймер също така упрекна правителството, че е „унищожило“ жизненоважната автомобилна индустрия на страната, като посочи планираното постепенно премахване на бензиновите и дизеловите автомобили.


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

козирог