17.05.2024 13:44

Използваемостта на болничните легла в страната е под 50%

Видян 225 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Използваемостта на болничните легла в страната е 48,94%, показват данните към април от интерактивната карта, публикувана на сайта на Националната здравноосигурителна каса. НЗОК е сключила договори с болниците за 49 812 легла, предаде БНТ. Здравната каса е сключила договори с 3106 индивидуални практики за първична извънболнична медицинска помощ в страната и с 214 групови практики, показва още интерактивната карта.


Договори в специализираната извънболнична помощ са сключени с 2637 индивидуалните практики и 727 с медицински центрове и с диагностично-консултативни центрове. Сключените договори в първичната извънболнична дентална помощ са 5747, а в специализираната извънболнична дентална помощ са сто.

НЗОК, съвместно с екипите на „Информационно обслужване“ АД, започна нов процес за представяне на информация, свързана с дейността ѝ, която ще бъде предоставяна чрез интерактивната карта. Картата ще осигури по-лесен достъп до най-интересните за потребителите теми по интерактивен начин, съобщиха от пресслужбата на НЗОК. Предстои постепенно картата да бъде надграждана.

Към момента се извършва обобщаване и анализ на най-често задаваните въпроси към Здравната каса, включително и по Закона за достъп до обществена информация. Информацията ще бъде подготвена, обработена и публикувана в новата карта. Публикуваните данни ще бъдат в помощ на всички заинтересовани и се очаква да облекчат достъпа до информация от обществено значение, която е в компетенцията на НЗОК.

Предвижда се всички публикувани данни да бъдат достъпни и на английската версия на сайта.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

стрелец