Свързани новини

04.05.2009 09:53

Израелците подкрепят военен сблъсък с Иран

Видян 1363 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Мнозинството израелци ще подкрепят военни действия, насочени към унищожаването на иранския ядрен потенциал, съобщи БГНЕС.


Изследването е спонсорирано от Anti-Defamation League и Центъра за стратегически изследвания Бегин-Садат при университета в Бар Илан. 75% от подкрепящите военни действия ще продължат да подкрепят подобни действия дори ако администрацията на президента на САЩ Барак Обама се противопоставя. Повечето от тях също така вярват, че добрите отношения между Израел и САЩ са жизнено важни за гарантирането на сигурността на Израел.
В изследването са участвали 610 респонденти на възраст над 18 години. 66% са подкрепили военните действия, само 15% са били против тях. Едва 15% от подкрепящите военните действия със сигурност биха променили мнението си, ако САЩ са против.
Изследването показва, че израелците са загрижени за загубата на американската подкрепа. Много от тях се опасяват, че сближаването между САЩ и арабските страни може да се извърши за сметка на Израел. 60% от запитаните са изразили позитивно отношение към президента Обама. Само 38% вярват, че той има приятелско отношение към Израел, срещу 73%, които вярваха в приятелските чувства на президента Буш. 63% от анкетираните смятат, че сближаването на САЩ с арабския и мюсюлманския свят ще стане за сметка на израелските интереси. 71% обаче вярват, че САЩ и Израел имат сходни или допълващи се позиции. Повечето израелци следят новините в САЩ, предимно чрез местните медии.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

везни