Свързани новини

29.03.2011 17:30

Кадафи към Запада: Варвари, спрете!

Видян 1530 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Да се сложи край на „варварската и несправедлива офанзива“, призова Запада либийският диктатор Муамар Кадафи в изявление за либийската информационна агенция Джана. 

Разяреният Кадафи сравни операцията Зората на Одисей с военната инвазия на Хитлер в Европа и Африка. 

„Оставете Либия на либийците. Водите операция за изтребление на народ, който не е застрашен, и за унищожаване на страна, която се развива“, допълни Кадафи.

Дипломати в Лондон, Париж и Вашингтон са готови да предоставят имунитет на либийския лидер срещу съдебно преследване при определени условия. 

Очаква се близо 40 страни да участват в първото съвещание в Лондон на т. нар. контактна група за Либия, натоварена с политическото ръководство на международната операция (чиято военна мисия е вече под командването на НАТО) и подготвянето на етапа „след Кадафи“. Във форума ще участват външните министри на страните, участващи в операцията - сред тях и министърът на външните работи Николай Младенов. 

Великобритания, Франция и САЩ са готови да предоставят на Муамар Кадафи имунитет срещу съдебно преследване, ако той се откаже от властта и напусне Либия.

Междувременно стана ясно, че верните на Кадафи са готови да поделят размирна Либия с бунтовниците. От своя страна лидерът на опозицията Мустафа Абдул Джамел отказал предложението. Абдул-Джалил беше министър на правосъдието и подаде оставка в знак на протест. Той е обявен за глава на групите, въстанали против Кадафи.

В същото време смятаният за убит син на Кадафи – Хамис, е жив. Либийската държавна телевизия излъчи пряко кадри с него вчера. Видеото показва как облеченият във военна униформа Хамис стои в каросерията на камион, преминаващ през резиденцията на Муамар Кадафи – Баб ал Азизия. Той приветства поддръжниците си, но телохранителите му не им позволяват да се приближат. 

снимка: БТА




Етикети
,
Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

дева