Свързани новини

24.02.2011 17:08

Кадафи си навлече гнева на Ал Кайда

Видян 1905 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Северноафриканското крило на ислямската терористична групировка Ал Кайда се изправи срещу смъртоносните удари на либийския диктатор Муамар Кадафи по протестиращите.


Членове на всяващата страх организация в размирен Магреб, обхващаща териториите на север от Африка, обвиниха лидера на Джамахирията за наемането на убийци и за заповедта му да се стреля по демонстранти от въздуха. Те призоваха мюсюлманските студенти и журналисти да подкрепят либийския народ.


„Ние дълбоко скърбим за загиналите в жестокото клане, организирано от убиеца на невинни хора - злодеят Муамар Кадафи. Дошли сме да ви предпазим от деспотите, които узурпират вашите права, ограбват ви и не ви оставят минута свобода и човешко достойнство“, се казва в изявлението на Ал Кайда.


Терористите провъзгласиха гръмко властта си в източния либийски град Дерна, бивша столица на провинция Киренайка. По думите на зам.-министъра на външните работи в Либия – Халед Каим, емирството се ръководи от бившия затворник-терорист


Алделкарим ал-Ахсади.


Междувременно подчинените главорези на Кадафи нападнаха и третия по население град в страната – Мисурата. Загиналите в сблъсъците до момента надхвърлят 1000 души, съобщи бившият помощник на либийския държавен глава, Нури ел Мисмари. „Ситуацията е много сериозна, а либийците няма да се спрат пред нищо, за да сложат край на 41-годишното му управление. Това ще е краят на Муамар Кадафи“, заяви той.


По същото време американският президент Барак Обама осъди режима на Кадафи и заплаши със строги санкции. Обсъжда се замразяването на либийските активи.


Междувременно Турция изпрати кораба Искендерун да евакуира около 100 наши от горящия Бенгази.



Етикети
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

стрелец