Свързани новини

26.10.2009 17:39

Кадиев представи своята визия за София

Видян 1451 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Транспортът, инфраструктурата и екологията са сред основните приоритети  на кандидата за кмет на столицата Георги Кадиев. Днес той представи официално своята визия за София в символичното заведение При кмета.


„Първото нещо, което ще направя, ако бъдат избран за кмет е да сложа максимална цена на такситата”, каза Кадиев. Ако бъде избран той ще определи максималната цена, която ще бъде изработена в диалог с всички шофьори. Самият той призна, че преди са му поискали 8 лв на км пред х-л Радисън.


По повод въпроса с отпадъците на столицата Кадиев припомни, че общината е закъсняла с изграждането за Завода за боклук. Решението на проблема, според него, може да бъде втори завод тип регионален или използването на сортировъчни машини. Те според него ще бъдат решение за отпадъците, които заводът няма да може да поеме.


Кадиев обеща да се среща с гражданите по два часа седмично, ако спечели изборите за столичен градоначалник. Срещите щели да се провеждат не в кабинета му, а в заведението При кмета, за да не бъдели спирани хората от полицаите пред входа на общината.


По отношение на транспорта, основни цели на червения кандидат са регулиране на достъпа на тежкотоварни камиони и бетоновози в центъра на София. Кадиев обясни, че трябва да се определи нощен режим за зареждане на магазините в централната градска част, реорганизация на еднопосочното движение в центъра с цел облекчаване на трафика, освобождаване на тротоарите за пешеходците.


Той определи задачата си като евентуален кмет в това да види проблемите, да търси решаването им и да намери финансиране.


При представянето Георги Кадиев отново поведе индиректен разговор с бившия кмет и настоящ премиер Бойко Борисов, а не с реалния си опонент – кандидатът на ГЕРБ за кметския стол Йорданка Фандъкова.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня


"Моля, не повръщайте под масите! И там има ора..." - Надпис във врачанска кръчма

към хороскоп хороскоп

риби

Днес може да се чувствате превъзбудени и да реагирате по-емоционално

Днес може да се чувствате превъзбудени и да реагирате