05.07.2009 14:46

Как гласуват българите по света

Видян 1481 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 43 000 гласоподаватели са дали своя вот до 12 часа в Турция. Активността е чувствителна, съпоставена с подадените през целия ден гласове на президентските избори през 2006 г., когато в Турция гласуваха 50 000 души.


Изборният ден в Лондон протича под силно напрежение за нашите сънародници. Те се редят на километрични опашки от рано сутринта и нямат представа дали ще успеят да дадат своя вот.


Точно в 6,00 часа сръбско време в сградата на българското посолство в Белград, както и в Босилеград и Димитровград бяха отворени секциите за гласуване на парламентарните избори. Своя глас дадоха и членовете на българската делегация на 25-ата лятна универсиада, която в момента се провежда в Белград. Изборите за ново българско Народно събрание в Брюксел протичат спокойно. Няма никакви оплаквания за нередности около гласуването. В двете избирателни секции в Постоянното представителство на България към европейските институции досега са упражнили правото си на гласуване около 150 наши сънародници.Българите в Израел гласуват в една избирателна секция - в сградата на посолството ни в Тел Авив.
Заместник-председателят на избирателната комисия Христина Биджеранова каза, че до 12,30 ч. 83-ма български граждани са упражнили правото си на глас, което надвиши броя на заявилите предварително намерението си да гласуват 66 българи. До момента не са отбелязани нарушения или необичайни събития при гласуването в Тел Авив.Всички изборни секции в района на Генералното консулство на Република България в Ню Йорк отвориха врати точно в шест часа сутринта местно време. В град Ню Йорк и градовете Бостън, Филаделфия, Атлантик сити и Нантъкет комисиите имат кворум и очакват избирателите. Информацията е на Дарик радио, цитирана от БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 14 юли 21:00ч.

Странният случай с Бенджамин Бътън

Режисьор: Дейвид Финчър
В ролите: Брад Пит Бенджамин Бътън Кейт Бланшет Daisy Тараджи Хенсън Куини

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

везни

Може да искате да се изолирате

Може да искате да се изолирате, за да можете да