09.07.2021 12:18

Караянчева заплашвала шефа на полицията в Кърджали заради проверки за купуване на гласове: Рашков

Видян 6250 пъти | Коментари 7
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Бившият председател на НС Цвета Караянчева, известна с призива си към протестиращите "ходи пеша, бе", се е обаждала на регионалния директор на МВР в Кърджали и го е заплашвала, обяви на брифинг вътрешният министър Бойко Рашков.


Той обясни, че полицията е провеждала операция в района на Кърджали за купуване на гласове. Проверките били на базата на данни, че служители в Държавното горско стопанство дават или не дават дърва за огрев на хората в този регион, според това дали те ще гласува за ГЕРБ, или няма.


„По телефона на регионалния директор на МВР в Кърджали се обажда бившият председател на НС Цвета Караянчева със заплаха срещу него, че няма да остане на поста си. И защо предприема действия срещу тези държавни служители, тъй като те са активисти на ГЕРБ. Обадила се е след 22:00 часа”, заяви Рашков, предаде Нова тв.
Има ясни резултати от работата на МВР. По една или друга причина предходното ръководство на МВР не е полагало такива усилия, свързани с изборните правила на гражданите. Вероятно една от причините е, че последните двама министри – Терзийски и Маринов, в момента са кандидати за народни представители от листите на ГЕРБ. До 4 април има само няколко дела, образувани срещу други партии. А сега има шесткратно увеличение на образуваните досъдебни производства”, заяви още Рашков на брифинга. Той уточни, че има телефонния номер, от който е направено обаждането. Стана ясно, че става дума за акция в Момчилград, където шефът на ДГС е бил задържан.


По-късно Караянчева призова във ФБ регионалният директор на МВР в Кърджали да излезе публично и да заяви "дали, как и с какво съм го заплашвала, в противен случай ще приема казаното от вътрешния министър Рашков за показна наказателна акция срещу мен, която цели да ме дискредитира персонално в навечерието на изборите и да предизвика ескалация на напрежението в региона".


„Образуването на досъдебни производства е работа и на българската прокуратура.Нямаме обяснение, защо тя не е го е правила. До 4 април има около 1000 сигнала, които съдържат данни


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 002 Anonimen 09.07.2021 12:48

    Простата кърджалийска поцинкована кофа/путка не е известна само с тази фраза за ходене пеша. Тя подари и календари от предишни години на някакви стари хора в дом, защото били с хубави картинки. Само й вижте интеУекта - ниво на тригодишно цигане.

  • 001 Anonimen 09.07.2021 12:42

    Простата кърджалийска пута продължава да доказва, че няма достойнство и срам ! На какво семейство е представител се пита всеки нормален българин и си отговаря, че щом продължава да доказва наглост, простотия и недостойно поведение, значи всеки член на фамилията и няма нито достойнство, нито срам...това същества загубили човешките си качества в името на корупцията и парите ! България би трябвало да се срамува от това какъв Председател на НС е имала в лицето на ПКП-то от Кърджали същество без ДОСТОЙНСТВО и МОРАЛ !

Виж всички
напред
02|02
RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Възрастна дама иска да паркира колата си. Намества се между колите и блъска предната кола. След това блъска и задната.

Към нея бавно се приближава полицай и пита вежливо:

- Мадам, по слух ли паркирате?

към хороскоп хороскоп

стрелец