Свързани новини

02.04.2014 09:25

Киев предложи на Москва план за конфедерализация

Видян 1284 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

От Министерството на външните работи на Украйна предложиха на Русия план за конфедерализация на руската държава и внедряването на няколко държавни езика за гарантирането на представителството на националните малцинства в дейностите на органите на държавната власт. Това съобщи директорът на департамента за информационна политика към външното министерство Евгений Перебейнис, коментирайки на брифинг във вторник в Киев предложението на руската страна за федерализация на Украйна и гарантирането правата на нейните граждани, съобщава „Украинская правда“. Той отбеляза, че е недопустимо да се диктува на Украйна каква форма на държавно устройство, политически и икономически или социално-културен живот тя да има. „Руската власт трябва да се съсредоточи върху изпълването на собствената си федерално устройство с реално съдържание, връщането към демократичните избори на регионално и местно ниво, гарантирането защитата правата на националните малцинства, които страдат от липсата на възможности за пълноценно участие в дейностите на органите на държавната власт и взимането на решения относно развитието на техните територии“, подчерта Юрий Перебейнис.


„В случай на липса на прогрес в това направление Украйна би могла да предостави на Руската федерация свои предложения за усъвършенстване и оптимизиране на държавното й устройство и политическа система, например, под вида на план за конфедерализация на руската държава, внедряването на 5-10 държавни езика, както и национални квоти в основните органи на държавната власт, които ясно да отразяват интересите на всички национални езикови групи на руското общество“, заяви той.


В Министерството на външните работи на Украйна са убедени, че подобна стъпка би позволила на Русия да се приближи към цивилизованите образци за демокрация, спазването правата на човека и уважаването на националните малцинства.



Етикети
,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 09 юни 21:00ч.

Ятаган

Режисьор: Andrey Andonov
В ролите: Любомира Башева Mila Николай Илиев Omar Мариан Вълев Inspector Rangel Kostov Ирена Милянкова Barumova

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

 

към хороскоп хороскоп

лъв