Президентът на Русия Владимир Путин и Председателят на КНР Си Дзинпин приеха Съвместно заявление на Руската Федерация и Китайската Народна Република „за международните отношения, влизащи в нова епоха, и глобалното устойчиво развитие”.

Свързани новини

07.02.2022 09:23

Китай и Русия заедно срещу Украйна в НАТО и доминация на САЩ: Декларацията на Путин и Си

Видян 2461 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

На 4 февруари, преди да открият заедно зимните олимпийски игри в Пекин, Президентът на Русия Владимир Путин и Председателят на КНР Си Дзинпин приеха Съвместно заявление на Руската Федерация и Китайската Народна Република „за международните отношения, влизащи в нова епоха, и глобалното устойчиво развитие”.


 


Най-важният акцент в него:


 


"Страните смятат, че отделни държави, военно-политически съюзи или коалиции целят да получат пряко или индиректно едностранно военно надмощие за сметка на сигурността на другите, включително чрез недобросъвестна конкуренция, засилват геополитическото съперничество, разпалват антагонизъм и конфронтация, сериозно подкопават реда в областта на международната сигурност и глобалната стратегическа стабилност.


 


 Страните се изказват срещу по-нататъшно разширяване на НАТО, призовават Северноатлантическия алианс да се откаже от идеологизираните подходи от "студената война", да уважава суверенитета, сигурността и интересите на други страни, многообразието на цивилизационните и културно-историческите им начини на живот, да се отнасят обективно и справедливо към мирното развитие на другите държави.


 


Страните се изказват срещу формирането в Азиатско-тихоокеанския регион на затворени блокови структури и лагери, които се противопоставят един срещу друг, остават много внимателни спрямо негативното влияние върху мира и стабилността в този регион на индо-тихоокеанската стратегия на САЩ.


 


Русия и Китай полагат последователни усилия в интересите на изграждане на система за сигурност в Азиатско-тихоокеанския регион въз основа на равнопоставеност, отвореност и инклузивност, която да не е насочена срещу трети страни и да осигурява мир, стабилност и процъфтяване".


 


Кирил Пламенов


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец

Използвайте деня за изглаждане на разногласията в личните отношения

Използвайте деня за изглаждане на разногласията в