Китай инсталира гигантски ескалатори, за да спести на туристите изкачването на планини

Свързани новини

15.09.2024 07:24

Китай инсталира гигантски ескалатори, за да спести на туристите изкачването на планини

Видян 13697 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Възходът на планинските ескалатори в Китай продължава.По-рано съобщихме ескалатор с дължина 688 метра, който се монтира в живописния каньон Енши, провинция Хубей.

Сега в Китай е изграден ескалатор с дължина 350 метра на стойност 2,2 милиона долара, който изкачва посетителите на планината Тианю в провинция Джъдзян - и дори разпръсква мъгла върху тях, за да ги охлажда.


Туристите слизат от ескалатора на малко разстояние от върха на високия 300 метра връх. Оттам до върха се стига пеша. До върха на планината има трикилометров криволичещ път, по който се стига за около 50 минути. Пътуването с ескалатор е около 10 минути и струва 30 китайски юана (3,30 паунда/ 4,32 долара). Това се оказва изключително популярно, като видеоклипове и снимки показват, че ескалаторът е пълен с хора.


Служител на компанията за развитие на туризма в град Чун'ан казва пред China Daily: „В началото обмисляхме изграждането на въжена линия.


Въпреки това, предвид ограничените транспортни възможности на въжената линия и високия риск за сигурността, ескалаторът е сравнително по-безопасен и има високи транспортни възможности. Докато мнозина похвалиха стълбището от гледна точка на достъпността, други нарекоха структурата пагубна за пейзажа.


Мария Пенчева


 


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 15 септември 21:00ч.

Най-добрата оферта 2013 г. ‧ Трилър/Романтика ‧ 2 ч 11 мин

Режисьор: Джузепе Торнаторе
В ролите: Джефри Ръш Върджил Олдман Силвия Хукс Клеър Доналд Съдърланд Billy Whistler

виц на деня

Съвет към мъжете:
- Ако попаднете на остров, населен само с жени и поискат да ви убият - поискайте си едно предсмъртно желание. Да ви убие най-грозната. Така ще доживеете до дълбоки старини.

 

 

към хороскоп хороскоп

скорпион