Свързани новини

15.02.2021 16:00

Кой е виновен и защо нищо не се знае: Слави

Видян 3189 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Ние сме държавата на нелепите инциденти.


През 2007 г. ток от фонтана на площад „Славейков“ уби млад мъж. Присъдата е 1000 лева глоба за изпълнителния директор, който стопанисваше площада.


Просто нелеп инцидент.



През 2013 г. 11-годишно дете почина от токов удар в опит да прескочи металната ограда на двора на училище „Никола Вапцаров“ в село Копривлен. В оградата бил опрял скъсан кабел, по който протичало електричество.


Окръжен съд-Благоевград излиза с решение, което оправдава и обявява за невинни двамата служители на ЧЕЗ, обвинени за смъртта на детето.


Просто нелеп инцидент.



Миналата година 10-годишно момче беше прието в болница, след като беше ударено от ток при игра на баскетбол във великотърновското село Миндя. Момчето пострада, след като се е допряло до мантинела под напрежение, над която е монтирана улична лампа и баскетболен кош.


Просто нелеп инцидент.



Вчера едно 16-годишно дете загина, докато пресича пешеходна пътека. Просто е настъпило шахта, по металните ръбове на която, незнайно защо, тече ток. И се почна голямото незнание.


Никой не знае кой е виновен.


Не се знае кой е собственикът на павилионите, захранвали се с кабела.  Не се знае кой е собственик на шахтата убиец.


От ЧЕЗ отричат да са собственици на шахтата, въпреки че съгласно Закона за енергетиката това е отговорност на електроразпределителното дружество.


Електромерът, откъдето се захранват обектите, се намира от другата страна на булеварда и пресича целия булевард, а след като излиза изпод земята през шахта, върви по металния парапет на улицата. Никой не знае как и защо е така, въпреки че някой е издал заповед, захранил го е и получава пари за този ток.


Търговският обект, който е захранен с този кабел, не е


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня



COVID-19 е като рогата:

- Едни го имат.
- Други ще го имат.
- А трети никога няма да знаят, че са го имали ...

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще се опитвате да поемате отговорности

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще се опитвате да поемате отговорности, излизащи