Свързани новини

16.01.2011 16:28

Колко афери на Фидосова да лъснат, за да бъде изгонена?

Видян 6448 пъти | Коментари 0
Гласували 2 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Има една забележителна жена в парламента и тя се казва Искра Фидосова. Премиерът не чака много, преди да вземе главата и да свали от всички постове дългогодишния си личен приятел и частен лекар Лъчо Мозъка, но кой знае защо още чака докъде може да стигне Искра Фидосова?! Първите два скандала, свързани с това име и съмнения за корупция лъснаха още в зората на парламента. Разбра се, че нейната кантора на нотариус е придала законност на опит за измама с къща за милиони в София.


Пак тя прокара в парламента неговия първи и очевадно лобистки закон. За нотариусите, каквато тя е, за да не й секва бизнесът, а да го въртят помощниците й, докато я търпим да излага нацията в парламента.


В началото на 2010 г. гръмна скандалът Мери Джейн. Тогава бе нарушена конституцията и бе обруган парламентаризмът - проправка в закон бе пробутана за публикуване в Държавен вестник, без да е гласувана. Текстът беше за позволяване на рекламата на наркотични вещества и облагодетелства директно голям алкохолен бос. Скандалът тъкмо заглъхна, когато вестник Супер 19’ извади името в дъното на цялата история – Искра Фидосова. Шефката на парламента Цецка Цачева прокара по случая спецкомисия за разследване и се смрази с най-тежката депутатка в историята. В крайна сметка Фидоска бе спасена от линч, накиснати бяха двама незначителни нейни колеги от ГЕРБ. Единият от тях – син на нейна близка приятелка, червена дама – олигарх, чийто бизнес стартира под крилото на соцлегендата и вице на Луканов – Нора Ананиева.


Лъчо Мозъка пък се постара до медиите да достигне информация, че му е предлаган петцифрен подкуп в евро, за да мине наркотекстът, който той не е приел. Той не, но... Като венец на цялото творчество на Искра Фидосова идва скандалът с Ломската митница. След като Яне Янев я подмами в началото на седмицата и пусна само увода на разговора на депутатката с шефа на митниците Ваньо Танов, тя се оправда, че не е казала нищо особено и “съвестта й е чиста”. В петък обаче РЗС разпространи целия запис, от който личи как Фидосова нагло и с каруцарски език лобира за своя кандидат за шеф на Ломската митница. От разговора, чиято автентичност ген.Танов категорично потвърди, се разбира, че Политбюро на ГЕРБ е взело специално решение за назначението (да не повярва човек какви важни теми вълнуват Изпълнителната комисия на управляващите). Политбюро на БКП с такова дребнотемие никога не се е занимавало. Но пък от думите на Фидосова личи срастването на партията с държавата. Остава й само да предложи връщането на член Първи в конституцията. Забавна е фразата, която показва какви са критериите при конкурси за висши държавни длъжности: “Оценките се пишат според поръчката, к`во е казано там, и т`ва нали е... “ И все пак венецът на кариерата на Фидосова остава приглушеният скандал, че съдружници в семейна фирма на депутата от ГЕРБ и председател на комисията по правни въпроси в Народното събрание е получила правото да подмени дограмата на две от сградите на парламента. За това съобщи още на 30 декември 2009 г. известният журналист Стойко Тонев, познат и като д-р Филипов. Той алармира за издаден допуск на служители на фирма „Моском-Ко” до двете сгради на НС (б.р. основната и огромният партиен дом), за да могат да изпълняват договора си за подмяна на дограма. Допълнителна проверка показала, че фирмата, избрана от Народното събрание за ремонти - Моском-Ко ООД притежава 54% от дяловете във фирма Моском Монтана ООД. Съдружници в Моском Монтана са Николай Васков Недков (12%), Цветелина Фидосова - Недкова(11%) и Томислав Живкович (23%). Това са съпругът, сестрата и зетът на Искра Фидосова. Грамадата първо се покри, после обясняваше, че търгът е спечелен още при Тройната коалиция (б.р. когато тя е активист на НДСВ, пък и никак не я оправдава за наглостта). Фамилията й не била виновна, че е потърсена за съдружие от известна фирма за дограми. Колко милиона струва на българите поръчката – никой не казва!



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 07 юли 21:00ч.

Милост

Режисьор: Дестин Креттон
В ролите: Майкъл Б. Джордан Браян Стивънсън Джейми Фокс Уолтър Макмилиън Уолтър Макмилиан

виц на деня

Кирил Петков спасил Бойко Борисов. За благодарност Бойко извадил спестовна книжка и му я дал.


 

- Но аз не мога да тегля от нея!


 

- Нищо, ще внасяш!

към хороскоп хороскоп

близнаци

Всички ваши срещи ще бъдат оцветени от дълбоки, топли чувства

Всички ваши срещи ще бъдат оцветени от дълбоки, топли