Свързани новини

29.01.2010 09:00

Костов: Проблемите на протестиращите са от миналото правителство

Видян 1175 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Когато се гласуваше бюджетът Лютви Местан обеща протести, каза лидерът на ДСБ и съпредседател на Синята коалиция Иван Костов, цитиран от БГНЕС.


Аз тогава предупредих премиера и си позволих да му кажа къде ще бъдат тези протести. Предполагам, че те са се подготвили за това, допълни той. Протестите не може да бъдат насочен срещу сегашния земеделски министър, защото проблемите на тютюнопроизводителите са от миналото правителство. Те се осигуряват на сума 65 лева и взимат 130 лева пенсии. Това е несправедливо. Има несправедливост в цялата пенсионна система и тя се нуждае от корекции, подчерта лидерът на ДСБ. Изкуствено се създават гета, което е голям проблем, категоричен бе той.
По повод на несъгласието си с идеите на Илиян Михов за Валутния борд Костов каза, че то е много сериозно. В идеите на Михов има желание, според него, за връщане на ситуацията от 1996 г., когато се "опростиха" задълженията на кредитните милионери. А и сега те не са малко, цитира Костов данните на БНБ. Неслучайно и леви и десни се обединяваме около несъгласието си с включването на Илиян Михов в правителството, защото сме изстрадали онези времена, посочи още Костов.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 30 юни 21:00ч.

Невъзможно бягство 3

Режисьор: Джон Хърцфелд
В ролите: Силвестър Сталоун, Дейв Батиста, 50 Сент, Джин Тян и др.

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

телец