Свързани новини

18.05.2009 11:27

Костов: Станишев задълбочава кризата

Видян 1641 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Най-голяма полза от нерегистрацията в съда на лидера на СДС Мартин Димитров има десницата. За първи път се случи нещо, което не е ставало през последните 20 години – да се елиминира една политическа партия от участие в избори. Снощи по време на срещата с избирателите в зала №1 на НДК възкръсна "синята идея". Това каза пред бТВ лидерът на ДСБ Иван Костов.


"Ние им подадохме ръка (на СДС бел.ред.) когато за тях бе най-трудно, когато имаше опасност да бъдат изхвърлени от политическата сцена", каза още той по повод на твърденията, че той е превзел СДС и отново се е превърнал в единствения лидер. По отношение на финансовата криза в страната бившият премиер каза, че предупрежденията за кризата са били направени само и единствено от страна на СДС и ДСБ. Антикризисната "програмата Станишев" фактически ускори кризата. От ноември до сега страната влиза остро в кризата, каза още Костов и припомни: Сега и финансовият министър признава, че няма да могат да съберат приходите. Днес не бива да стигаме до онези тежки и травматизиращи действия за хората, както това стана през1991 и 1996. Ние трябва да се съобразяваме с реалността", подчерта Костов. Според него "много хора са се променили диаметрално през своя жизнен път и Орешарски е бил един от тях. "Той не можа да направи една стъпка в реалната постъпка. Той беше верен към Тройната коалиция", подчерта Иван Костов. Според лидера на ДСБ "мостът за връщането му в управлението на страната може да го изградят само избирателите". "Никакъв Бойко Борисов не може да направи това. Ние сме конкуренти на тези избори с Борисов и ГЕРБ в този смисъл. "Синята коалиция", ако е в управлението, това означава, че там няма да бъдат нито Сергей Станишев, нито Ахмед Доган, нито Симеон Сакскобургготски", повтори на няколко пъти Костов.
Иван Костов призна, че в Демократи за силна България са подкрепяли създаването на широка дясна коалиция, в която да влезе и партията на Яне Янев "Ред, законност и справедливост". Яне Янев много пъти предупреждаваше, че СДС може да бъде елиминирана от участие в изборите и може да се каже, че той е познал в някаква степен", каза още той и отрече да е предупреждавал Янев да не атакува олигарсите в страната. "Така го е чул. Аз съм му казал следното. Ние поддържаме връзки със сериозния и авторитетния бизнес в България с БСК, с Иво Прокопиев. Не може да се атакува по този начин бизнеса", каза по този повод Костов.
По повод обвиненията, че по негово време докато е бил премиер на страната (1997-2001 година, бел.ред.) властите са покровителствали сръбския наркобос Сретен Йоцич, по-известен като Йоца Амстердам Костов каза следното: Аз не съм бил нито граничен полицай. Никой министър-председател не знае кой чужденец пребивава в България. Нито път стои на границата да проверява кой влиза и излиза. Сретен Йоцич е продукт на специалните служби на Слободан Милошевич, той е част от този режим. "Правителството, което аз оглавявах, влезе във военни действия срещу режима на Милошевич. Ние позволихме на НАТО да нанеси въздушни удари срещу режима на Милошевич. Кой писа писма на Милошевич по онова време – Георги Първанов. Кой донесе пари от Милошевич в България – Кирил Добрев. Това е партията, която винаги е била свързана със сръбския режим. Това са хората", каза още Иван Костов. Според него голяма беда за България е било налагането на два пъти на югоембаргото. "Когато през 1991 година Филип Димитров и Йордан Соколов говореха за мафията всички се чудеха за какво говорят. Тогава всъщност възникна мафията. Но през 1999 година всички видяха какво означава това", подчерта лидерът на ДСБ. " Няма крупен мафиот в бившия източен блок, който да не е възникнал от специалните служби. Това е историята на организираната престъпност. Целият свят знае това, може би само някой ляв избирател в България още не го разбира", подчерта Иван Костов. Информацията е цитирана от БГНЕС.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Жената по природа е много добра, може да прости на един мъж дори и да не е виновен...

към хороскоп хороскоп

лъв