Кризата за боклука я има заради политическо неможене: ГЕРБ

Свързани новини

09.01.2024 12:47

Кризата за боклука я има заради политическо неможене на ППДБ: ГЕРБ

Видян 1583 пъти | Коментари 1
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Кризата за боклука я има, старите клоните все още не са извозени, заради политическото неможене на ППДБ, заяви общинският съветник Антон Хекимян на брифинг на ГЕРБ-София:


"Кризата с боклука я има и днес и се вижда от софиянци - преливащите контейнери преди и след празниците са видими в социалните мрежи, както и изпочупените клони. Чухме от г-н Терзиев, че проблемът с извозването на паднали клони щял да се реши в края на януари. Новият сняг, който не е толкова много вече затрупа клоните, които все още не са извозени от първия сняг през ноември. Това не е ли криза?
Криза е това, че ППДБСС доказаха на всички, че не могат да управляват София. Те не знаят как да решат проблемите на града. Опитват се да изкарат опозицията виновна".


По думите му предстои и криза с градския транспорт в следващите дни.


Слушаме неистина за завода за отпадъци, работи вече без прекъсване 8 години, дори при авариен ремонт заводът не прекъсна своята работа, работеше на намалени обороти, но не спря. От месец октомври столичното предприятие работи на пълни обороти. От ГЕРБ посочиха, че модернизацията е одобрена от СОС.


"Предвещаваната от тях криза с боклука няма да се състои, коментира общинският съветник от ГЕРБ-София Георги Георгиев в изявление в контекста на оповестения одитен доклад за завода за боклука в София.


От ГЕРБ приветстваха изпращането му на прокуратурата. Обвиниха Терзиев в лъжа. Георгиев изтъкна, че преди час са били изречени лъжи. "Оказа се, че депото има потенциал да работи до три години, след което София ще има криза с боклука. Това е лъжа, това е неистина и се вижда от доклад на директора на предприятието, където ясно се показва, че капацитетът е 8 години, а не четири", уточни Георгиев.


Според Георгиев се създава измислена криза, за да се избяга от проблема за истинската такава. "Призовавам г-н Терзиев незабавно да оповести публично другите два доклада, извършвани по време на предишното ръководство и те също да бъдат изпратени в прокуратурата, защото в тях има много ясни констатации. Ако в София има криза в управление на отпадъците по-рано от 8 години, това ще е в резултат на лошо управление от екипа на г-н Терзиев", заяви Георгиев.


Какъв е истинският проблем според ГЕРБ? Георгиев смята, че е жалко, че започваме годината с такава постановка. "Кметът Терзиев днес съобщи, че водят разговори, че имат някакъв напредък с Общинския съвет. Огромният проблем на София е неможенето на политическия й лидер да формира мнозинство", коментира още Георгиев. Той заяви, че общинският съвет не работи не заради ГЕРБ-СДС, а заради Терзиев.



 Нашите подозрения за Столичния завод за третиране на отпадъци са абсолютно обосновани. Безхаберие, безразборно харчене на пари. Обобщили сме всичко в 130 страници доклад. Този доклад е предаден на прокуратурата.


Това съобщи по-рано на брифинг кметът на София Васил Терзиев относно проверка в завода, направена в края на миналия месец, предаде БГНЕС.


Основната работна заплата на работник в завода за боклук на София - СПТО, за месец юли е била 940 лева. За сметка на това заместник-директорът на завода е получил 12 хиляди лева заплата. И това е в месец, в който заводът реално не функционира, а всичко отива на депо, допълни и шефът на завода Николай Савов. 


 



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

  • 001 Anonimen 09.01.2024 13:55

    Дето се вика - със здраве да си го ползвате новият кмет, вие си го избрахте! Сега ще видите как се кърпа дърпа и как се вика на турски ходжа пезевенк.

RSS

Най-нови

Ирански прелести

Ирански прелести: Фото на деня

Ирански прелести: Фото на деня

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

водолей