Свързани новини

29.05.2014 10:55

Лекар: Спешната помощ е в клинична смърт

Видян 1146 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Поредната трагедия, при която млада жена почина в центъра за София, след като линейката на Спешна помощ закъсня с половин час, повдигна въпроса кой е виновен за бавната Бърза помощ. "Проблемът е много сериозен. Преди три години, когато внесохме в парламента проект за Закон за спешната помощ, тя все още беше с детски болести. В момента Спешна помощ е в клинична смърт”, коментира пред Нова телевизия д-р Десислава Кателиева от Асоциацията на работещите в Спешна помощ.


"В момента, в който нашите екипи свалят кръвно, заместват липсващи общопрактикуващи лекари - умират спешни пациенти”, допълни тя.


Според д-р Кателиева проблемът няма да се реши дори и да се сменят всички директори в страната. По думите й са нужни сериозни нормативни промени от страна на Здравното министерство и Парламентарната комисия по здравеопазване и то спешно.


"Когато искахме тези промени, единственото, което се направи, бе нов лекарствен списък, който практически не може да се прилага”, поясни д-р Десислава Кателиева.


"За да се оправи спешната помощ в България, трябва да спре да се търси персонална вина, а системната. За 20 години ние претърпяхме какви ли не реформи и трансформации”, поясни лекарят.


Междувременно днес лекарите съобщиха, че се готвят за протест заради намерението да бъде уволнен директорът на Спешна помощ д-р Георги Гелев.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

-Какво прави феминистката, когато чуе хубав виц?
-Смее се под мустак…

 

към хороскоп хороскоп

овен

Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви се

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни. Днес ще имате чувството, че ви отказват полагащото ви