Свързани новини

03.07.2014 13:30

Линейките в гетата само с полицай

Видян 1078 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Линейките в столицата ще посещават адреси на агресивни пациенти или жертви на пиянски побои само с патрулна полицейска кола. Автомобилите със синя лампа започват да ги придружават от петък през нощта. Това съобщи и.д. шефът на Центъра за спешна помощ в София-град д-р Александър Златанов, предава блиц. Той вече е получил положителен отговор на писмото си до МВР, с което преди два дни поиска тази мярка като превенция срещу побоищата на медицинските екипи от пияни, гневни и невъздържани болни и техните близки.


Насилието срещу работещите в центъра стана причина от понеделник те да предприемат символични протестни действия. Последният побой, който екзалтира недоволството на медиците, беше над техен колега, когато той пристигна с линейка в кв. Ботунец миналия петък. 80 000 лева ще преведе до дни Министерството на здравеопазването на Центъра за спешна помощ в София-град, които ще бъдат разпределени сред работещите като допълнително материално стимулиране в края на месеца, каза още д-р Александър Златанов.


Средствата са поискани от него въз основа на неточно изчисление, което е направено в началото на годината в рамките на възможностите за увеличаване на заплатите на работещите в сектора спешна помощ.


Спешните медици и шофьорите в центъра вече ще се трудят на 7-, а не на 8-часов работен ден, съобщи още и.д. шефът д-р Златанов. Тази промяна влиза в сила от месец юли, за който възнагражденията ще им се изчисляват въз основа на изменението. От началото на седмицата в протестите си те поставиха искане за 7 часа труд дневно.


Седемчасовият работен ден е базата, на която те ще се назначават, но един екип ще покрива, както и досега, 12 часа, поясни д-р Златанов. За допълнителното време ще им се плаща като изработено дежурство по условията от Кодекса на труда за положен извънреден труд. Той се плаща двойно повече, като сумата се определя от позицията в центъра по щатно разписание, трудовия стаж, специалностите и квалификациите. Междувременно министърът на финансите Петър Чобанов категорично отхвърли прогнозата за фалит на Здравната каса. “Тази година приходите от здравни осигуровки вървят с много добри темпове, те нарастват спрямо миналата година с двуцифрени темпове”, обяви финансовият министър, цитиран от БНР.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня


Горещ юлски следобед.

Държавен служител пуши бавно цигара пред учреждението.
Към него се приближава друг държавен служител и иска огънче.

Държавният служител му подава запалката и пита: „И ти ли не можеш да спиш?“

към хороскоп хороскоп

везни