08.12.2008 13:47

Майкъл Лий: "БГ подобри управлението на еврофондовете!"

Видян 1204 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

България е подобрила управлението на еврофондовете, каза днес в София ръководителят на Дирекция „Разширяване“ в Европейската комисия Майкъл Лий и призна, че е в страната по молба на комисаря по разширяването Оли Рен, предаде БГНЕС.


“Проведохме детайлни дискусии с г-жа Плугчиева, г-н Ивановски. И имах привилегията да говоря и с министър-председателя Сергей Станишев“, каза след срещите си в Министерски съвет Майкъл Лий. Ръководителят на Дирекция „Разширяване“ уточни:„По време на разговорите изразих задоволството на Еврокомисията за работата, усилията и постижения на г-жа Плугчиева и г-н Ивановски по отношение затягане контрола при усвояване на средствата по предприсъединителните програми. Също така припомних, че миналата седмица в Европарламента Оли Рен подчерта усилията на Плугчиева и Ивановски за затягане на контрола“, каза Майкъл Лий. Той изтъкна:“Ние забелязахме истински реални подобрения при управлението на структурите и особено на Централното звено за финансиране и договаряне към Министерството на финансите. И мисля, че тези подобрения включват привличането на нов персонал и затягане на контролните механизми. И все пак ще трябва време тези подобрения да дадат резултат“. Към това признание Майкъл Лий добави информацията за предстояща през януари техническа мисия с евроексперти в България:“Разбрахме се, че през януари ще има техническа мисия от Европейската комисия в България, която ще провери напредъка на страната и по-специално в области като здравеопазване, социални грижи и съдебна система. След доклада на тази техническа мисия заедно ще обмислим следващите стъпки през новата година и ще продължим да говорим за проектите, които бяха спрени. Очакваме да бъдат предприети необходимите стъпки, за да се справим с нередностите“. Майкъл Лий благодари на вицепремиера Меглена Плугчиева за срещата и й пожела весела Коледа.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

към хороскоп хороскоп

лъв

Най-добре е днес да се погрижите за физическото си здраве


Най-добре е днес да се погрижите за физическото си