Свързани новини

30.01.2014 09:01

Масирани проверки на топлинни счетоводители в София

Видян 1032 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Масови проверки на топлинни счетоводители се извършват в София. 880 сгради в столицата ще бъдат проверени от инспекторите на топлофикационното дружество. Целта е да се провери дали някой не краде топлоенергия за сметка на съседите си.


От друга страна целта е да се изпитат и самите уреди дали подават вярна информация. Инспекторите ще следят и за спазването на заявеното нулево потребление от абонати.


„Ако те ползват енергия, а са заявили, че не ползват, това означава, че през зимните месеци тази сметка се заплаща от съседите”, обяснява топлинният счетоводител инж. Тодор Кузманов, пред БТВ.


Работата на инспекторите е особено трудна, тъй като не винаги им се осигурява достъп до апартамента. Някои хора ги няма, а други просто отказват да пуснат в дома си счетоводителя. Когато собствениците не осигуряват достъп до жилището си обаче инспекторът не може да направи нищо, освен да остави бележка на живущите, че ги е посетил.


„Допускът до жилището е въпрос на решение на собственика, няма процедура той да бъде принуден, дори от домсъвета. Това е нещо, което трябва да се помисли да се промени в бъдеще”, обяснява Кузманов.


Въпреки че хората, които крадат парно, го правят за сметка на съседите, няма законова разпоредба, която да ги принуди да допуснат инспекция на топлофикационните счетоводители, дори при решение на етажната собственост. За да хващат крадците на парно, фирмите за топлинно счетоводство настояват за промяна в законодателството.  



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня



- Мамо, излизам. Да купя ли нещо?

- Купи си апартамент и се махай! На 45 си вече.

към хороскоп хороскоп

стрелец

Днес може да сте недоволни и да драматизирате за нещо незначително

Днес може да сте недоволни и да драматизирате за нещо