Свързани новини

31.01.2019 12:51

Масларова осъди България в Страсбург

Видян 2291 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Масларова осъди България в Европейския съд по правата на човека, съобщиха от Страсбург.  Държавата ще трябва да заплати на ексминистъра 8000 евро по заведеното от нея дело. Според решението на съда,  страната ни е нарушила презумпцията за невинност и правото на защита на бившия социален министър.


България трябва да плати 5000 евро за неимуществени вреди на Масларова, както и да й покрие 3000 евро за разноски по делото.


Тя заведе иска срещу държавата след изявления по разследването срещу нея на говорителя на гл. прокурор (по това време Борис Велчев, а говорител му беше Стелиана Кожухарова), както и депутатът от ГЕРБ Пламен Нунев. Тогава Кожухарова и Нунев са били категорични за вината на Масларова в изявленията си, което сега се прие от  магистратите в Стразбург.Съдът обаче отхвърля претенциите на ексминистъра, че правото й да бъде смятана за невинна до влизане в сила на присъда, е нарушено и от самия Велчев с искането до парламента за свалянето на имунитета й, както и с реплика на премиера Бойко Борисов.


Правото и прокуратурата не трябва да бъдат употребявани за разчистване на политически сметки, заяви пред Сега адвокат Михаил Екимджиев, който води делото на Масларова в Страсбург.По думите му и и настоящият говорителя гл. прокурор Сотир Цацаров Румяна Арнаудова допуска грешките на Кожухарова при  информиране на обществеността. А зам.гл. прокурор Иван Гешев също се вписва в този контекст със стилистиката си.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 12 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Пациент 64

Режисьор: Кристоффер Бо
В ролите: Фанни Борнедал Nete Фарес Фарес Assad Елиот Кросе Хове Curt Wad Николай Ли Карл Мьорк

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Днес може да се наложи да вземете трудно решение

Днес може да се наложи да вземете трудно решение