09.03.2023 14:45

Мъжът на Сл. Вътова (бТВ и БНТ) е свил повече от 1М и е работил за Сентека, има ли връзка ИТ-дружеството с Еконт?

Видян 16782 пъти | Коментари 0
Гласували 4 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Истинският размер на измамите, извършени от мъжа на Славена Вътова – Мис България 2006 г., манекенка на Визаж и лице на БТВ – кой знае защо и като жури на България търси талант, без да е ясно какъв точно талант има тя самата, е доста над един милион лева. Въпреки че обвиненията към бащата на двете деца на красавицата в стил Боливуд са за 774 000 лв., научи 19 минути от потърпевши от последната му схема.


Тя е вплела над 50, а не „няколко”, както съобщиха други медии, лица за създаване на неработещи или недобре работещи сайтове за онлайн търговия от името на известната в ИТ бранша фирма Сентека.


Представял се е за съдружник на нейния бос, макар официален собственик и управител на едноличното дружество да се води дама на име Юлия Герова Попова. Твърди се, че никога не е бил партньор, но наистина е работил за компанията. Защо тя е сътрудничила с Юлиян Цолов и той с нея, знаейки отлично какво е неговото съдебно минало в Щатите е въпрос с повишена трудност!



Дружеството му Алтегис не е дъщерно, както е обяснявал, но голямата компания наистина е разработвала сайтовете.


В момента от името на Сентека се разчистват, където е възможно, казуси и това вероятно обуславя намаляването на визирания и обявяван от прокуратурата брой измамени, както 19 минути разбра от кухнята.


Много е важно да се отбележи, че като пръв и най-важен свой клиент Сентека сочи Еконт, а сред Топ 6 личи и веригата аптеки – по закон не би следвало тя да има до 4 обекта, а притежава пъти повече – Ремедиум.
Интересно е за какво е харчил крупните суми титулованият от медиите кой знае защо като Българският Вълк от Уолстрийт – приз, който определено му отнеха момчетата от NEXO, покрили се незнайно къде и защо през последния месец, вместо да продължат тирадите си по телевизиите.


Апропо, много е интересно, че най-много в тяхна защита се раздаде бТВ, която им спести доста неудобни въпроси и не особено професионално се опита да манипулира обществото в полза на хора, които в официално споразумение си признаха измамите, и която през последните години кой знае защо лансира масирано Славена Вътова, без да има особени основания за това. Включително и в най-рейтинговите си предавания и се обвързва с нейното име и образа й. БНТ също направи тази грешка, като без всякакъв ценз я направи не просто спортна „журналистка”, ами и водеща с парите на данъкоплатците.


Това ставаше на фона на известната 4-годишна присъда за измами на съпруга й. Той е предтеча на Ружа Игнатова и NEXO като е осъден за злоупотреби с ценни книжа за 1 млрд. долара. Окръжния съд в Бруклин, Ню Йорк, обяви присъдата по делото срещу българина Юлиян Цолов. Бившият брокер от Креди сюис е обвинен в измама при покупка на ценни книжа за повече от 1 млрд. долара.

Обвиненията срещу Юлиян Цолов и неговият колега Ерик Бътлър бяха повдигнати през септември 2008 г. Тогава двамата пледираха невинни и бяха освободени под гаранция. За Цолов беше определена 3 млн. долара гаранция и домашен арест. Той беше задължен да носи и проследяваща електронна гривна.

На 9 май същата година Цолов напусна апартамента си в Манхатън без разрешение на властите. Седмица по-късно той бе заловен в испанския курорт Марбея. На 22 юли 2009 г. във Федералния съд в Бруклин, Ню Йорк, Цолов се призна за виновен по обвиненията в измама и нарушение на условията за освобождаване под гаранция.

Призна вината си и за визова измама при придобиването и използване на карта за постоянно пребиваване в САЩ. Беше обявена присъдата и на другия обвиняем по делото Ерик Бътлър, който е признат за виновен от федерално жури в Бруклин.
Излежали присъдите си и явно скътали някой милион настрана, през 2013 г. двамата другари се запознават в


Милано със Славена Вътова. И прекарват хубаво време с нея. После Юлиан и Славена си правят официално „запознанство” в София, женят се и си раждат две деца.  
Както стана известно от кухнята на сегашния казус около него, влюбеният мъж е харчил огромните средства, присвоени от ощетените лица, предимно за нейните харчове – имение на остров Майорка, дрехи, коли, шофьори, екзотични пътешествия. Стандарт, който нито той като ИТ-служител, нито тя като  звезда и лице на бТВ явно са можели да си позволят.


Въпреки това обаче тя го оставя, ако се вярва на медиите, в края на миналата година – през периода октомври-ноември. А медиите пишат, че има вземане – даване с политолога и екс президентски съветник Слави Василев – син на първия шеф на това, което имаме като КРИБ Васил Василев, първи вносител на Пежо, приватизатор на завод Мраз и кореспондент на БНТ в Париж при соца.


Раздялата на Вътова и Вълка съвпада с налагането на възбрана върху апартамента, който Вълкът е купил за нея на най-престижната софийска улица Оборище с огромен кредит. Не са му стигали 100 000 лв. за баланса, стана ясно от публикувани в медиите документи. Вероятно това е било и мотив да се хване с последните измами.
Според юристите го очаква 15-годишна присъда у нас.



Радостина Тонева


 



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60000 за Ед Шийран на ст. В.Левски

60 000 души се събраха на концерта на Ед ...

реклама

към тв програма тв програма

НОВА 01 септември 22:30ч.

Бен-Хур

Режисьор: Тимур Бекмамбетов
В ролите: Джак Хюстън, Морган Фрийман, Тоби Кибъл

виц на деня

Блондинка опитва да постъпи на работа в полицията.

Възрастният шеф в полицията я поглежда и пита:

- Ще ви задам няколко въпроса. Колко е две по две?

- Ъъъъ, четири.

- Добре. Корен квадратен от 100?

- Ами, десет!

- Отлично. Кой е убил Ботев?

Блондинката замълчава.

- Не знам, - накрая казала тя.

- Добре, помислете и елате утре

Блондинката се обажда на приятелка. Тя я пита:

- Взеха ли те на работа?

- Не само, че ме взеха, но вече ми поръчаха и разследване на убийство!

 

 

към хороскоп хороскоп

дева