Свързани новини

30.11.2008 15:47

Мегакомисия ще ръководи туризма

Видян 1940 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Държавата и туристическият бизнес най-сетне заработиха в синхрон в името на най-проспериращата индустрия в България. Туризмът осигурява годишно над два милиарда и половина евро в държавния бюджет, представлява 15% от БВП и дава работа на около 300 хиляди души и семействата им. Под ръководството на вицепремиера Ивайло Калфин се събраха големите туристически властелини: Ветко Арабаджиев (Victoria Group), Петя Славова (Festa holding), Радка Минева
( Balkan Hollidays), Стефан Шарлопов (Sharlopov hotels), министрите Петър Димитров, Асен Гагаузов, Петър Мутафчиев, шефката на ДАТ Анелия Крушкова, за да бистрят стратегия и антикризисна програма за родния туризъм. Така туристическият лайнер навлезе в приятелски води и дава всички основания да се очаква успешно лавиране между подводните рифове на кризата.


Извън борда остана Националният борд по туризъм. Той се опълчи срещу консултативната комисия и обвини правителството в преследване на “тяснопартийни интереси”. Това предизвика смях в залата, защото в ръководството на Борда са Георги Велчев, брат на заместник-председателя на НДСВ Милен Велчев и депутатът от НДСВ Васил Иванов-Лучано. Така излиза, че царската партия бламира правителството на тройната коалиция. Само преди няколко дни самият лидер на НДСВ Симеон Сакскобургготски и председателят на ПГ на НДСВ Пламен Моллов бяха лични гости на 47-я конгрес на БСП. Това е поредният скандал в туризма, който рефлектира негативно върху царистите. Както 19’ писа, туристическият бизнес се вдигна на война срещу Пламен Моллов, заради нескопосан законопроект за туризма. Така че НДСВ навлиза в тежката предизборна борба в конфликт с най-влиятелния бизнес в България, заради грешките и провалите на свои хора.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.media си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

Зуки вече е №2 по богатство в света, мина Безос

Зуки вече е №2 по богатство в света, мина Безос

Главният изпълнителен директор на Meta ...

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 30 септември 21:00ч.

Дете 44 2015 г. ‧ Трилър/Криминале ‧ 2 ч 17 мин

Режисьор: Даниел Еспиноса
В ролите: Том Харди Лео Демидов Гари Олдман General Mikhail Nesterov

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

козирог