Свързани новини

05.04.2013 10:41

Меглена Кунева: Лицата в листите ни олицетворяват можеща България

Видян 1498 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Националният съвет на “Движение България на гражданите” утвърди пълните листи на партията за участие в предсрочните парламентарни избори на 12 май 2013 г.


“Преди година, когато възникна идеята да се създаде партия на гражданите, които търсят разумен инструмент за промяна - как повече хора да живеят по-добре в страната ни, още тогава започнахме да търсим и лицата, които да я олицетворяват. Те са лицата на можеща България - тези, срещу които ГЕРБ обяви война”. Така председателят на “Движения България на гражданите” Меглена Кунева обобщи профила на кандидатите. “Действието за отвоюването на държавата трябва да бъде направено с уникална сплав и всички ще видят, че партията ни го предлага: сплав от младост, от опит, от компетентност”, заяви още Кунева и припомни, че 2/3 от кандидатите за първи път участват в избори, а жените в листите са 1/3. Лидерът на партията подчерта, че в листите има много голям експертен потенциал – над 40 икономисти, над 30 инженери, над 30 юристи, над 30 учители, над 20 лекари, над 10 финансисти.



“Нашите кандидати имат тежка задача. В състояние на разруха на общественото доверие, битката ще е трудна и тя ще се случи на два фронта - срещу левия популизъм, който обещава на килограм и дивашкия националпопулизъм, обещаващ манна небесна и гонещ чуждестранните ни партньори, който обещава да ни превърне в една Северна Корея на Европа”. Така говорителят на предизборния щаб Прошко Прошков коментира лицата в листите. Той подчерта, че целта на партията е да даде възможност за реално и солидно представителство на десния избирател в следващия парламент. “Ще кажем не на монополизирането и картелизирането на икономиката. “Движение България на гражданите” регистрира растеж на доверие, независимо от измислиците на представителите на най-древната професия. И българите не бива да бъдат подценявани, те не са пристрастени към Стокхолмския синдром и на другия под надслова “бий ме, обичам те”, посочи Прошков.



Меглена Кунева съобщи, че кампанията на партията ще е от врата на врата и ще е продължение на кампанията от президентските избори - “Гласът на хората”. “Виждам тезите ни в много граждански организации. Вчера подписахме с Българския лекарски съюз меморандум и имаме общо виждане за диагнозата в страната”, подчерта Кунева.  



В отговор на въпрос за напускането на областния координатор на партията за Пловдив-област, Меглена Кунева посочи, че е допуснала “една грешка”. “Имам една вина, тя е и предупреждение към моите колеги от Националния съвет – давам доверие и вярвам”, каза Кунева. “Не съжалявам, че дадох шанс, но не разбирам как някой може да каже: аз ще ви донеса 10 000 гласа, това не е моят стил. За да няма грешки, трябва да има добри политици, трябва да има решителност. Има три важни правила, които всички трябва да спазват: никога не поставяй себе си над хората, с които работиш, не работи така, че те да ти служат, а ти на тях, а ако нямаш сили да продължиш – отиди си с достойнство. Аз не съжалявам, че дадох шанс. Радвам се, че естественият инстинкт за честност ни постави в спокойна ситуация сега”, посочи още Кунева. “Моята сила е, че нямам частно ГДБОП и няма да имам, няма и да има в България при управление на “Движение България на гражданите”. Не ми харесва, че всеки се опитва да се упражнява с някакви проценти, съсипвайки реномето на професията социология, за мен политиката не е игра”, допълни тя. Кунева.



“Хората ужасно се страхуват, те се страхуват и да говорят по телефона, поясни тя. Ние ще дисциплинираме средата”, увери Меглена Кунева в отговор на въпрос за скандалите между социолози. Тя посочи, че не приема за нормално липсата на информация за това, кой е поръчал поредното социологическо проучване. “Важен е процентът, с който партията ни се състезава, но ако с манипулация и фокуси ГЕРБ излезе от изборите с този процент, за който се твърди в част от проучванията, означава, че ние наистина сме в Стокхолмски синдром”, заключи лидерът на “Движение България на гражданите”.



Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 26 май 21:00ч.

Измет

Режисьор: Стивън Долдри, Кристън Дюрвурт
В ролите: Руни Мара Сестра Оливия Мартин Шийн Father Juilliard Вагнер Моура Хосе Анджело

виц на деня

- Каква е разликата между мъжа и микровълновата печка?

  Никаква, след 30 секунди всичко е готово.

                 

към хороскоп хороскоп

телец

Наред с материалната сигурност

Наред с материалната сигурност, днес ще търсите и