13.03.2009 11:36

Миков: "Започва сгъстяване на криминогенната обстановка!"

Видян 1614 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Очевидно, че заради финансовата криза започва сгъстяване на криминогенната обстановка. Това заяви министърът на МВР Михаил Миков пред журналисти, предаде БГНЕС.


Като противовес на това МВР планира увеличаване на полицейското присъствие за повече сигурност, особено в столичния и други големи градове като Благоевград и Варна. Има места, където ще има увеличения, ще има и нови щатове, както на охранителния, така и на продуктивния състав. Част от стремежа ни е да заделим средства, включително за повишаване на заплатите, като част от мотивацията, допълни Миков. Той коментира обвинението, че е използвал средства на МВР за партийни цели, а именно служебния си автомобил за да присъства на партийни сбирки, че един министър е политик, а не администратор. Той коментира и полицейските протести с думите- нека и двете страни да имат разбиране, че поставянето на невъзможни искания, което води до протести не е продуктивно. Миков заяви, че не участва в процедурата по забраняването и участието в протестите, но много му се иска всеки да спазва закона, специално закона на МВР. Запитан дали е вярно, че протестите са заради масовите съкращения в МВР, Миков отчете, че съкращенията са част от оптимизацията. Тази година министерството на вътрешните работи е изправено пред две предизвикателства- охраната на изборите и туристическия сезон, като МВР има капацитет затова, а служителите готовност и организацията вече е направена.



Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 16 юни 21:00ч.

Който оцелее ще разказва

Режисьор: Сет Макфарлан
В ролите: Евън Джоунс, Уес Стъди, Сара Силверман, Джовани Рибизи, Сет Макфарлан, Нийл Патрик Харис, Лиам Нийсън, Чарлийз Терон, Аманда Сайфред

виц на деня

Детето на японка и българин е странна комбинация: Много му се работи, ама го мързи да стане.

към хороскоп хороскоп

телец