Свързани новини

27.02.2011 14:25

Милион изчезна от ток и жица

Видян 1488 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Над 1 млн. лева щети от кражби и посегателства на съоръжения отчита ЧЕЗ за по-малко от два месеца от началото на 2011 г., съобщиха от дружеството.


Общата стойност на преките загуби до момента е 810 000 лева, а щетите, причинени вследствие на посегателства, са близо 220 000 лева. Продължават кражбите на прекъсвачи, трансформатори, трансформаторно масло и посегателствата в кабелни колектори.


Грабежите на енергийни съоръжения пряко застрашават сигурността и качеството на захранването за клиентите. Само за периода 1 януари - 23 февруари 2011 г. заради престъпления срещу съоръжения на ЧЕЗ до клиентите на компанията не са били доставени 800 000 киловатчаса електроенергия.


Освен с причинените неудобства заради прекъсване на електрозахранването, подобни престъпни действия допълнително ощетяват клиентите на ЧЕЗ, тъй като средствата за покриване на щетите, се отделят от инвестиционните програми на компанията и съответно възпрепятстват инвестициите в подобряване на услугите.


„Вярваме, че депутатите от Народното събрание ще приемат по-бързо законодателни промени, с които се въвеждат по-строги наказания при кражби на съоръжения, за да може да бъде прекратена практиката на кражби и посегателства над енергийни съоръжения”, каза Росен Йорданов, директор на дирекция Експлоатация и поддържане на мрежата.


Само за последните три години (2008-2010 г.) щетите от кражби и посегателства над съоръжения на ЧЕЗ възлизат на близо 19 млн. лева. През 2010 г. бе отчетен 93% ръст на преките щети от кражби на съоръжения в сравнение с 2009 г. Разходите по подмяна на увредени при посегателства кабели през 2010 г. са се увеличили със 183% в сравнение с 2009 г.



Етикети
, ,
Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

bTV Cinema 02 юни 21:00ч.

Загадката Анри Пик

Режисьор: Реми Безансон
В ролите: Фабрис Люкини, Камий Котен, Алис Изас, Бастиан Буйон, Астрид Уетнал, Ханна Шигула и др.

виц на деня

Тя го вижда да си стяга куфарите и пита:

- Какво значи това?

Той:

- В Южните морета има един остров, където мъжът като прави секс с жена, му дават 25 евро.

Тя:

- Ха, тогава и аз ще дойда, да те видя как ще изкараш с 25 евро на месец!

 

към хороскоп хороскоп

овен

Сякаш служебните дела са поели властта над живота ви днес. Разбира се, важно е да свършите всичко и то по най-добрия възможен начин, както само вие можете, но не забравяйте и другите области на живота. А те могат да са много, много вълнуващи. Не се страхувайте да се срещнете с вътрешната си същност, това може само да ви направи по-силни и по-цялостни.