Свързани новини

27.12.2016 15:24

Милиони бройки бг оръжие за ИД, доказа Москва

Видян 2703 пъти | Коментари 0
Гласували 1 рейтинг: 5.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

Говорителят на руското външно министерство Мария Захарова изнесе ужасяваща статистика за разкритите ислямистки арсенали с българско оръжие, направено по неплатен руски лиценз, които са разкрити в освободения Халеб/Алепо: „Става дума за сериозно въоръжение и в големи количества. В частност, били са намерени десетки сандъци с 122 мм реактивни снаряди за реактивни системи за залпов огън „Град”, 73-мм снаряди за противотанкови оръдия и 40 - мм снаряди за ръчни противотанкови гранатомети


. В съпровождащата документация са назовани фирмата-производител и фирмата-износител. Освен това, съобщава се, че сирийската армия е открила още осем изоставени от терористите складове, в които са били оставени 2 милиона боеприпаси за тежки картечници и 4 000 реактивни снаряда за „Град” българско производство”, съобщи Захарова на брифинг. По думите ѝ, продукцията се произвежда по изтекли съветски лицензи, навремето предоставени на България.„От края на 90-те години водим преговори със София по сключването на двустранно междуправителствено споразумение в лицензионна форма, което, преди всичко, да регламентира износа на военна продукция в трети страни”, каза Захарова.



Но, отбеляза тя, София не бърза да го сключва. „Разбира се, позицията е удобна – продаваме на държавата Х, неизползваща руско въоръжение и военна техника, а къде посредникът ще продава продукцията после за българските производители не е важно? ” Позволете ми, вие все пак не търгувате с пластмасови вилички, със смъртоносна стока, от която загива и мирното население на Сирия”, подчерта говорителката на руското външно министерство.












Добави в:
Svejo.net svejo.net
Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

бТВ Синема 05 май 21:00ч.

Специален отдел Q: Писмо в бутилка

Режисьор: Ханс Петер Моланд
В ролите: Фарес Фарес Assad Николай Ли Карл Мьорк Джохан Луис Шмид Роуз Кнудсен Пол Свер Хаген Джоханъс

виц на деня

Който търси, разхвърля

към хороскоп хороскоп

везни

Спонтанно предложение от ваша страна да направите услуга

Спонтанно предложение от ваша страна да направите