23.08.2024 12:40

Министър Милошев и Васил Терзиев обсъдиха развитието на туризма в столицата

Видян 266 пъти | Коментари 0
Гласували 0 рейтинг: 0.0000
много слаба слаба добра много добра страхотна

"Чрез сътрудничество ще направим София по-привлекателна, защото туризмът е свързан с позитивни емоции, хубави преживявания, забавление и разнообразие", каза министърът на туризма Евтим Милошев по време на работна среща с кмета на София Васил Терзиев и Никола Барбутов, заместник-кмет на Столичната община.

Кметът на София Васил Терзиев пък подчерта, че туризмът е една от най-важните и приоритетни области за развитието на града.

Министър Милошев подчерта, че един от първите проблеми в София, за който е бил информиран от туристическите асоциации е недостатъчното пространство за паркиране на туристическите автобуси около храм-паметника „Свети Александър Невски“. Никола Барбутов подчерта, че осигурените допълнителни места за паркиране на автобуси на ул. „Оборище“ и ул. „Врабча“ към този момент са заети на 50%  от пълния им капацитет.

Обсъдено бе и повишаването на туристическия данък в столицата, като Евтим Милошев подчерта необходимостта това да бъде изпълнено в разбирателство с бранша и приветства идеята средствата да се разходват за реклама и популяризиране на туризма в София.





Добави в:

Facebook facebook.com

19min.bg си запазва правото да изтрива коментари, които не спазват добрия тон.

Толерира се използването на кирилица.

Няма коментари към тази новина !

RSS

Най-нови

реклама

към тв програма тв програма

Кино Нова 25 август 21:00ч.

В тайна служба на Нейно величество

Режисьор: Питър Хънт
В ролите: Джордж Лейзънби, Даяна Риг, Тели Савалас

виц на деня

По улицата върви блондинка. Едната и гърда изскочила от блузата. Всички ахкат и охкат, и само един полицай намира в себе си мъжество да й каже:

- Госпожо, защо сте в такъв вид на обществено място!?

Тя си поглежда гърдата и възкликва:

- Ужас! Забравила съм си детето в автобуса!

към хороскоп хороскоп

лъв